Logo
Knowledge base
London Chamber Knowledge base
Logo
انواع ویزای ترکیه

ویزای ترکیه معمولا به دو صورت ویزای الکترونیکی و ویزای لیبل‌دار صادر می‌شود. این دو نوع ویزا از نظر هزینه صدور نیز با هم تفاوت دارند. ایرانیان برای سفر توریستی و تجاری به ترکیه نیازی به ویزا ندارند؛ اما برای کار و تحصیل و ترانزیت بايد ویزا بگيرند. ویزای الکترونیکی از طریق سایت E-VISA صادر می‌شود؛ اما ویزای رسمی یا لیبل‌دار را سفارت یا کنسولگری ترکیه صادر می‌کند. انواع ویزای ترکیه بین ۳ تا ۶ ماه اعتبار دارند.

برای دریافت ویزای الکترونیکی ترکیه بايد ۴۸ ساعت قبل از سفر برای پر کردن فرم مربوط به ويزا به سایت E-VISA مراجعه کنيد. سپس ایمیلی دریافت خواهید کرد که نشان می‌دهد شما در حال درخواست ویزای آنلاین هستید. پس از تايید ایمیل، وارد لینک پرداخت هزینه ویزا می‌شوید. در مرحله بعد می‌توانید ویزای خود را چاپ کنید. این نکته را به یاد داشته باشید که ویزای الکترونیکی تنها برای گردشگری و تجارت اعتبار دارد. برای گرفتن ویزای کار، تحصیلی، مهاجرت و قیمت ویزای ترکیه باید به سفارت ترکیه مراجعه کنيد و مدارک لازم برای گرفتن ویزای ترکیه را تحويل دهيد.

نوع ویزای شما با توجه به قصد شما از مسافرت به ترکیه مشخص می شود. ویزای ترکیه انواع مختلفی دارد

۱ویزای توریستی یا تجارت

ویزای سفر به کشور ترکیه تحت شرایط متفاوتی می‌تواند صادر شود. افرادی که به عنوان توریست قصد سفر به ترکیه و بازدید از این کشور را دارند می‌توانند اقدام به اخذ ویزای توریستی بکنند. به منظور انجام فعالیت‌های اقتصادی و داد و ستد، شرکت در کنفرانس‌ها، سمینار‌ها،  جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها، شرکت در مسابقات و فعالیت‌های ورزشی نیز می‌توان اقدام به اخذ ویزای تجارت کرد. این نوع ویزا برای یک دوره‌ی ۹۰ روزه صادر می‌شود و تنها برای ورود یک باره معتبر است. بدین معنی که افرادی که با این ویزا وارد خاک ترکیه می‌شوند، اجازه دارند که تا ۹۰ روز و فقط برای یک بار به خاک ترکیه وارد شوند. در طول این مدت این افراد حق انجام کار یا تحصیل را ندارد و در صورتی که خلاف این مشخص شود، مقامات ترکیه می‌توانند با وی برخورد کنند و از عواقب آن می‌توان به اخراج و ممانعت از ورود دوباره شخص به خاک ترکیه می‌توان نام برد.

همان گونه از نام نوع ویزای توریستی یا تجارتی مشخص است، این نوع ویزا با هدف گردش و بازدید از شهرهای ترکیه صادر می‌شود و اعتبار آن تا ۹۰ روز در بازه زمانی ۱۸۰ روزه است.

هنگام مسافرت زمینی یا هوایی به ترکیه، مهر ورود و خروج به خاک ترکیه در پاسپورت ایرانی‌ها ثبت می‌شود و اگر مسافرت شما کمتر از ۹۰ روز باشد، شما نیازی به دریافت ویزا نخواهید داشت و بابت آن هزینه‌های را پرداخت نخواهید کرد. مهم‌ترین نکته‌ای که باید مد نظر داشته باشید این است که گذرنامه شما باید حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد.

براساس توافق‌ قدیمی که بین ایران و ترکیه به دست آمده است، هر ایرانی اجازه دارد که در ۱۸۰ روز، ۹۰ روز در خاک ترکیه به عنوان توریست و بدون نیاز داشته به کارت اقامت، حضور داشته باشد. چناچه این توقف بیش از ۹۰ روز طول بکشد، شخص متخطی باید جریمه پرداخت کند. در صورتی که شخص خاطی اقدام به پرداخت جریمه نکند، به مدت ۱ الی ۵ سال دیپورت خواهد شد و اجازه ورود به کشور ترکیه را نخواهد داشت ولی در صورت پرداخت جریمه در مبادی خروجی می‌تواند دوباره به ترکیه برگردد، به شرطی که ۱۰ روز اقدام به گرفتن راندو کنید. این شرط برای بار اول صادق است و در مرتبه دوم شخص علیرغم پرداخت جریمه دیپورت هم خواهد شد.

ویزای تجاری

ویزای تجارت نیز مخصوص مسافرانی است که برای قرار ملاقات‌های موقت تجاری وارد کشور ترکیه می‌شوند. این ویزا برای یک دوره ۹۰ روزه صادر می‌شود و برای ورود یک باره معتبر است. برای دریافت این ویزا کارفرما شما در ترکیه بایستی یک نامه ارسال کند.

ویزای تجاری نیز مانند ویزای توریستی است و برای یک بار جهت شرکت در جلسه‌ها، کنفرانس‌ها و غیره صادر می‌شود.

 

فهرست زیر شامل موارد صدور ویزای توریستی یا ویزای تجارت است.

الف) سفر و بازدید توریستی

ب) حق عبور یک بار ورود( سینگل(

پ) حق عبور دو بار ورود( دابل(

ت) ملاقات کاری یا بازرگانی و تجاری

ج) انواع کنفرانس‌ها/ سمینارها / نسشت‌ها

چ) جشنواره‌ها یا نمایشگاه‌ها

ح) فعالیت‌های ورزشی

خ) فعالیت‌های هنری و فرهنگی

د) قرار رسمی

ذ) سفر به جمهوری ترکیه شمالی(  قبرس(

 

۲ویزای رسمی

همچنین برای سفیران و ماموران انجام وظیفه ویزا صادر می‌شود. موارد صدور ویزای رسمی شامل دو عنوان است: الف) اعزام برای وظیفه ب) پیک یا قاصد

 

 ۳ویزای دانشجوی – آموزشی

ویزای تحصیلی یا ویزای دانشجویی برای افرادی صادر می‌شود که با هدف تحصیل در دانشگاه‌ها یا موسسات آموزشی وارد کشور ترکیه می‌شوند. به منظور شرکت در برخی از دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای، دوره‌های آموزش زبان و دوره های مختلف علمی و آموزشی می توان اقدام به اخذ ویزای آموزشی ترکیه کرد. فهرست زیر موارد صدور ویزای تحصیلی ترکیه را عنوان می‌کند:

الف) ویزای کارآموزی

ب)کارآموزی اراسموس

پ) ویزای سازمان بین‌المللی و کارآموزی آیسک( AISEC )

ت) با هدف شرکت در دوره‌های آموزشی زبان ترکیه

ث) با هدف گذراندن دوره

ج) ویزای تحصیلی دانشگاه‌های ترکیه

چ) آموزش در جمهوری ترکیه شمالی قبرس

 

۴- ویزای کاری

ویزای کاری برای متقاضیانی صادر می‌شود که در انجام حرفه‌ای مهارت دارند و قصد دارند در کشور ترکیه مشغول به کار شوند. شما می‌‌توانید برای ویزا کار از نزدیک‌‌ترین سفارت یا کنسولگری ترکیه درخواست نمایید. همزمان با درخواست شما برای مجوز، کارفرما شما بایستی بعضی از مدارک مرتبط به کارگزینی شما را به وزارت کار و امنیت اجتماعی ترکیه MLSS بفرستد. باید توجه شود که زمان بررسی درخواست ویزا مجوز کار ۹۰ روز می‌‌باشد. همچنین، وزارت یک لیست به روز رسانی شده از این مدارک را در وب‌سایت خود فراهم کرده است.

صدور ویزای کاری برای افرادی با شرایط و اهداف قید شده در فهرست زیر به ترکیه مهاجرت می‌کنند، امکان پذیر است:الف) با هدف اشتغال یا هدف اشتغال ویژه ب) اساتید و دانشگاهیان پ) ورزشکاران) هنرمندان) کارگران منطقه آزاد ج)روزنامه‌ نگاران) با اهداف مونتاژ و تعمیرکاری 

ویزای کاری با مدت زمان محدود: این نوع ویزای کار موقت به شخص متقاضی این فرصت را می دهد تا در یک شغل مشخص و در یک ناحیه ی جغرافیایی مشخص برای یک کارفرمای معین و در یک مدت زمان مشخص کار کند. از جنبه قانونی، مدت اعتبار این ویزا یک ساله است. چنانچه همچنان تحت نظر همان کارفرما باشید، امکان تمدید این ویزا به مدت 2 سال وجود دارد. در انتهای دو سال، اگر همچنان با همان کارفرما و همان منطقه فعالیت داشته باشید، می توانید تا 3 سال دیگر نیز آن را تمدید کنید.

ویزای کاری با مدت زمان نامحدود: این ویزا به افرادی داده می شود که به شکل قانونی و بدون وقفه به مدت 8 سال در ترکیه با اجازه ی اقامت طولانی مدت زندگی و کار کرده باشند. همچنن شخص بایستی اجازه کار قانونی 8 ساله را دارا باشد.

ویزای کاری مستقل: مدت این ویزا 5 ساله است. و همانطور که از نامش پیدا است، این ویزای برای افرادی است که خود کارفرمای خود باشند. مثل افرادی که اقئدام به ثبت شرکت در ترکیه می کنند (شرکت سهامی محدود). یا در بازار بورس ترکیه اقدام به خرید سهام می کنند.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری ترکیه:

نامه ی کاری از کارفرمای مقیم ترکیه یا قرارداد مربوطه

فرم درخواست ویزای کاری

تاییدیه ی اجازه ی کار فرد در ترکیه

نامه های مربوط به سوابق کاری

نامه گواهی عدم سوء پیشینه

مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات

پاسپورت با اعتبار حداقل 6 ماهه

افرادی که مجاز به دریافت این ویزا هستند عبارتند از:

کارمندان (کسانی که پیشنهاد کار و استخدام در یک شرکت یا موسسه را از یک کارفرمای مقیم ترکیه دریافت کرده اند.(

افراد دانشگاهی یا اساتید

ورزشکاران

بازیگران

کارگران

روزنامه نگاران

موسیقی دانان

5- ویزای درمانی ترکیه

ویزای درمانی ترکیه یک ویزای فرودگاهی است. به این معنی که برای دریافت آن احتیاجی نیست که به سفارت خانه بروید. این ویزا را می توانید به ممحصض رسیدن به خاک ترکیه دریافت کنید. این ویزا همانطور که از نامش پیداست، مختص افرادی است که قصد انجام امور پزشکی و درمانی در ترکیه را دارند. مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای درمانی شامل موارد زیر هستند.

نتایج انگشت نگاری

پاسپورت

مدارک تشخیص هویت

مدارک مربوط به رزرو هتل

بلیط های رفت و برگشت

بیمه ی مسافرتی

نامه ی تمکن مالی جهت مخارج زندگی شخص و همراه در مدت زمان ویزا

نامه ی پذیرش بیمار از بیمارستان موجود در ترکیه

نامه ی پرداخت هزینه های بیمارستان

جهت دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط ویزای ترکیه با مشاوران واحد بین الملل سهاطوس در ارتباط باشید.