شهرهای قطر عبارت اند از وکره، خور، دخان ، زباره ، شمال ، مسیعید ، راس لفان . شهر جدیدی به نام لوسیل و شهرکی جزیره ای به نام مروارید قطر نیز در این کشور در دست ساخت است.
قطر سومین کشور دارنده ذخایر گاز پس از روسیه و ایران است. اقتصاد قطر یک اقتصاد کاملاَ وابسته به نفت محسوب می شود اگرچه این کشور درآمدهای دیگر نظیر گردشگری دارد و ذخیره گازی اش، برای 200 سال آینده کافی تخمین زده شده است. قطر به علت پیش دستی در بهره برداری از منطقه گازی پارس جنوبی توانسته است بیش از ایران از این میدان گازی مشترک، گاز طبیعی استخراج کند و به رشد سریع اقتصادی دست یابد.
گفتنی است ، قطر با 130 هزار دلار تولید ناخالص ملی، ثروتمندترین کشور جهان محسوب می شود.
متقاضیان ثبت شرکت در قطر، جهت انجام پروسه تشکیل شخص حقوقی ابتدا باید با اشراف به قوانین نوع شخصیت حقوقی را انتخاب نمایند و با بررسی قوانین مرتبط با آن نوع از شرکت ها تصمیم گیری های مرتبط را انجام دهند. 7گروه از سازمان های تجاری که توسط قانون قطر تعریف شده اند به این شرح می باشند :
1- شرکت مشارکتی ساده
2- شرکت با همکاری مشترک
3- شرکت با سرمایه گذاری مشترک
4- شرکت سهامی عمومی
5- شرکت سهامی خاص با مسئولیت محدود
6- شرکت تضامنی
7- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت مشارکتی ساده :
از اصلی ترین شکل توافقنامه تجاری می باشد که با همکاری دو یا چند فرد صورت می گیرد که هدف اصلی آن انجام فعالیت دو یا چند فرد صورت می گیرد که هدف اصلی آن انجام فعالیت های تجاری در قطر می باشد. گفتنی است مسئولیت شرکا محدود نمی باشد و نام تجاری شرکت می تواند بر اساس نام شرکا انتخاب گردد.
- شرکت با همکاری مشترک :
این شرکت همانند شرکت های ساده می باشد، اگرچه شرکت با همکاری مشترک دو نوع شریک ذکر شده در ذیل را در برمی گیرد :
1- شرکای شریک 2- شرکای امین ( مورد اعتماد )
- شرکت با سرمایه گذاری مشترک :
این نهاد از دو یا چند فرد برای همکاری در خصوص پیشبرد پروژه ها تشکیل شده است. شرکت با سرمایه گذاری مشترک، یک نهاد متحد و بدون اشخاص حقوقی می باشد.
- شرکت سهامی عمومی :
شرکت سهامی عمومی با عنوان شرکت سهامی یا شرکت سهامی قطری شناخته می شود. این شرکت متغیرهای شناخته شده مختلفی مانند 1- افتتاح شرکت سهامی عمومی 2- شرکت سهامی خصوصی یا شرکت با مسئولیت محدود را دربرمی گیرد.
- شرکت سهامی خاص با مسئولیت محدود :
این شرکت به وجود حداقل دو یا چند شریک یا حداقل چهار شریک مورد اعتماد نیاز دارد، حداقل سرمایه برای راه اندازی این شرکت 100000 ریال قطر می باشد.
- شرکت تضامنی :
شرکت تضامنی شرکتی است که امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت محدود تشکیل می شود.
- شرکت با مسئولیت محدود :
در صورتی که قصد دارید تا در حوزه بازرگانی فعالیت داشته باشید بهترین انتخاب ثبت شرکت با مسئولیت محدود در قطر می باشد. این شرکت یکی از پرکاربردترین قالب های ثبتی در قطر می باشد. در ثبت چنین شرکتی شما نیاز به یک یا چند شریک قطری خواهید داشت که میزان سرمایه آنان نباید کمتر از 51% باشد. البته نیازی نیست که از سود حاصله از شرکت ها به آن تعلق گیرد.
مجوز ثبت شرکت در قطر
شرکت ها معمولاَ برای تاسیس نیازی به اخذ مجوز از دولت را ندارند مگر آنکه زمینه کاری شما یکی از موارد ذیل باشد که آن وقت ملزم به اخذ مجوزهای لازم از وزارت خانه های مربوطه را دارید.
شرکت های گردشگری : تاییدیه از مقامات گردشگری قطر
سازمان های بهداشت و سلامت : تاییدیه از وزارت بهداشت
موسسات آموزشی : تاییدیه آموزش و پرورش
شرکت های حقوقی : تاییدیه از وزارت دادگستری
شرکت های صنعتی : تاییدیه وزارت انرژی
جهت انجام امور ثبت شرکت در قطر لازم است که پروسه اداری مربوط با ثبت شرکت انجام گیرد. این مراحل به شرح ذیل می باشد :
- انتخاب نام شرکت و تهیه مدارک مورد نیاز
- اخذ مجوزهای لازم ( در صورت نیاز )
- افتتاح حساب بانکی با حداقل مبلغ 200000 هزار ریال عمان سرمایه
- تهیه مقاله در خصوص همکاری های شرکت
- تحویل مدارک لازم و درخواست گواهی فعالیت های تجاری از وزارت دادگستری
- طی مراحل درخواست ثبت شرکت توسط اتاق بازرگانی
- طی مراحل درخواست ثبت شرکت توسط وزیر تجارت و معاملات
- طی مراحل درخواست برای اخذ گواهی از شهرداری
- ارائه تقاضا جهت اخذ کارت مهاجرت
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره تخصصی با ما تماس حاصل فرمایید.
ثبت شرکت فکر برتر آماده ی پاسخگویی به کلیه ی سوالات شما در زمینه های حقوقی و ثبتی نظیر ثبت شرکت و ثبت برند می باشد.
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی جهت دستیابی به سود و منفعت می توانند توانایی های خود را اعم از سرمایه تخصص و ارتباطات در کنار یکدیکر قرار دهند که مجموع این توانایی ها در کنار هم می بایست تحت چهارچوب خاص با عقد قراردادی مابین این افراد صورت پذیرد و شرکتها نوع خاصی از این قراردادها هستند که هرکدام از انواع شرکتها شامل (مسئولیت محدود، سهامی خاص، سهامی عام، تضامنی...) چهارچوب و تعریف خاصی از ارتباطات مابین شرکاء و سهامداران و همچنین مابین شرکا و اشخاص ثالث (خارج از شرکت) را بیان می دارد.
موسسات غیر تجاری اشخاصی حقوقی هستند که فقط در زمینه امور خدماتی مشغول هستند و برخلاف شرکتها جنبه تجارتی ندارند. موسسات غیر تجاری به دو قسم می باشند: انتفاعی و غیرانتفاعی. مقصود از موسسات انتفاعی اشخاصی حقوقی می باشند که مقصود از تشکیل آنها جلب منافع و تقسیم سود بین اعضاء خود می باشد و موسسات غیرانتفاعی جهت تقسیم منافع و تقسیم سود تشکیل نشده اند و مانند انجمن ها و سندیکاها، اتحادیه ها، احزاب و دستجات سیاسی و NGO ها می باشد. جهت ثبت موسسات غیرانتفاعی باید از سازمان ها یا وزارتخانه های مربوطه مجوزات حصال گردد.
رای هر خارجی، ثبت شرکت در قطر نیازمند پیدا کردن یک شریک تجاری در این کشور است. این قانون برای تمام اتباع خارجی در این کشور صادق است و به جز در چند مورد، مالکیت صد در صد شرکت را به شخص خارجی واگذار نمیکنند. قطر تا سال ۱۹۶۶ تحت استعمار انگلستان بوده و در حال حاضر به استقلال مالی و ملیتی خودش بسیار اهمیت میدهد. محافظه کاری زیادی هم در مورد اعتماد به خارجیها در بین دولتمردان دیده میشود.
بخش بزرگی از اقتصاد قطر در دست دولت است که از طریق درآمدهای نفت و گاز به دست آمده است. تا قبل از کشف نفت، درآمد اصلی این کشور صرفاً به صید ماهی و مروارید وابسته بوده و در حال حاضر هم به فروش گاز وابسته هستند. طبق سیاستهای جدید، تلاش قطر به این است که هر چه زودتر از وابستگی به فروش نفت و گاز جدا بشوند. کسب درآمد از گردشگری، جذب سرمایه گذاران خارجی و راههای دیگر است. یکی از همین راهها، ثبت شرکت در قطر است که البته مزایای خودش را هم دارد. چند راه برای ثبت شرکت بدون شریک در قطر وجود دارد که در انتهای یادداشت به آن خواهیم پرداخت.
با توجه به این که کشور قطر نیاز به سرمایه مالی دارد، شرایط را برای سرمایهگذاران تا حدی ساده تر هم کرده است. اما در کنار مزایا، معایبش را هم بیان میکنیم. ثبت شرکت یکی از راههای گرفتن اقامت از قطر است، اما این اقامت موقت و کوتاه مدت خواهد بود. به نسبت سرمایه ای که در قطر میگذارید و اقامتی که میگیرید، هزینهها پایین تر از کشورهای اروپایی است.
لازم نیست که حتماً یک شریک قطری پیدا کنید. برای دریافت مالکیت صد در صد شرکت، لازم است که یکی از بخشهای تجاری زیر را انتخاب کنید: فناوری اطلاعات، خدمات مشاوره ای، فعالیت در بخشهای ورزشی، سرگرمی و البته فرهنگ که تعریف خودش را دارد. حضور در چنین بخشهایی نه تنها برای صاحب شرکت، مالکیت صد در صد را میآورد، بلکه از مزایای دیگر ثبت شرکت در قطر هم بهره مند میشود.
1) معاف از مالیات در بسیار از بخشها
در مورد تامین اجتماعی و حقوق کارکنان، نیاز به پرداخت هیچ مالیاتی به کشور قطر را ندارید. حتی برای صادرات و واردات و تجارت، مالیاتی اخذ نمیشود. مگر در بعضی موارد که پنج درصد به آن تعلق میگیرد.
مالیاتی که برای همکاری خارجی شرکتها باید بپردازید، ده درصد خواهد بود.
2) مجوز برگشت سود و سرمایه
اگر از روند فعالیت خود در قطر راضی نبودید، این کشور به سرمایه گذاران خارجی این مجوز را میدهد که سود و سرمایه شان را به طور کلی خارج کنند و به صورت ارز خارجی بگیرند. این مجوز از یکم ژانویه ۲۰۱۰ تصویب شده و تاکنون پابرجاست.
3) فعالیتهای زیرساختی
از ارتباطات راه دور و دیگر فعالیتهای زیرساختی و در حال توسعه میتوانید استفاده کنید. کشور قطر به سرعت در حال پیشرفت است و در هر زمینه ای، به روزترین امکانات را در اختیار سرمایه گذاران این کشور قرار میدهد.
4) عضو WTO
یکی از بزرگترین مزایای حضور در قطر، عضویت این کشور در سازمان تجارت جهانی یا همان WTO است. همین موضوع باعث شده که بازرگانی و تجارت در قطر به راحتی امکان پذیر باشد. با توجه به تحریم کشورهای عربی، ثبت شرکت باعث میشود که صادرات کالا به راحتی از این طریق اتفاق بیافتد.
5) نمایشگاههای بین المللی
قطر همواره میزبان نمایشگاههای بزرگ بین المللی بوده و هست. بنابراین میتوانید به سادگی در این نمایشگاهها شرکت کنید و از مزایای حضور در آنها بهره ببرید. سالنهای کنفرانس عالی به همراه شرایط ویژه برای غرفهها، از مزیتهای بزرگ این نمایشگاهها است.
6) مناقصههای دولتی
برای شرکت در مناقصههای دولتی و خصوصی، این امکان وجود دارد که درآمد خوبی برای شرکت خودتان به دست بیاورید. شرکت در این مناقصهها فقط با ثبت شرکت در قطر امکان پذیر است.
7) قدرت خرید بالا
قطر ثروتمندترین کشور جهان است و هر کسب و کاری در آن میتواند به سرعت موفق بشود. قدرت خرید قطریها بسیار بالا است و بنابراین روند سوددهی و استفاده مردم از خدمات، به سرعت اتفاق میافتد. با توجه به این که مهاجران بخش زیادی از مردم این کشور هستند، اعتماد به مهاجرین در این کشور زیاد است.
8) نیروی کار
در این کشور به راحتی میتوانید از نیروی کار ارزان استفاده کنید. با توجه به درآمدی که در این کشور دارید حقوقی که به کارمندان وکارگران پرداخت میشود، مقرون به صرفه است. فرآیند استخدام نیز در این کشور سختیهای خاصی ندارد و پیدا کردن نیروی متخصص هم با توجه به سرمایه گذاریهای کلان قطر، کار چندان سختی نیست.
9) امکانات رفاهی
خدمات درمانی و بیمارستانی قطر بسیار با کیفیت است. به علاوه در این شبه جزیره، هتلها و مراکز خرید بسیار مجلل و با کیفیتی حضور دارند. استفاده کردن از تمام این امکانات، مراکز تفریحی و مکانهای اقامتی رایگان است. رقابت با امارات متحده عربی، باعث شده که قطر تلاش زیادی برای فراهم کردن امکانات مناسب برای گردشگران و مهاجران داشته باشد.
10) خدمات درمانی رایگان
با دریافت اقامت قطر میتوانید از خدمات بهداشتی و درمانی به طور رایگان استفاده کنید. مثل یک شهروند قطری از این میزان رفاه بهره مند بشوید.
11) وامهای تشویقی سرمایه گذاری
سرمایه گذاران میتوانند از وامهای تشویقی با نرخ بهره پایین میتوانند استفاده کنند. دریافت این وامها برای شرکتهای خارجی هم امکان پذیر است
سرمایه گذاری در دو منطقه زیر، برای طرف خارجی مالکیت صد در صد شرکت را به همراه دارد. به علاوه این که برای ثبت شرکت بدون شریک در قطر در این مناطق امکان پذیر است.
پارک علم و فناوری قطر، و مرکز قطر مال.
ثبت شرکت در قطر مال
برای قطر مال نیز روی موضوعات صنعت بیمه، موسسه تامین مالی، هولدینگ در زمینه سرمایه گذاری خارجی، و توسعه تکنولوژی میتوانید سرمایه گذاری کنید. در این روش هم مالکیت صد در صد به شریک ایرانی واگذار میشود و فقط ده درصد مالیات بر سود پرداخت خواهید کرد. برای ثبت شرکت در مناطق آزاد قطر، نیاز به بیزینس پلن و طرح پیشنهادی دارید که توسط مدیریت منطقه آزاد باید تایید بشود. تایید شدن آن بین ۶۰ تا ۹۰ روز کاری زمان میبرد.
قطر یکی از کشورهای پیشرو اقتصادی در جهان است. بالاترین تولید ناخالص داخلی سرانه را دارد. نرخ مالیات شرکتی قطر نسبتاً کمتر از سایر کشورها است یعنی 10 درصد. حتی در برخی از حوزه های خاص کسب و کار، مالیات رایگان است. اینها برخی از دلایل اصلی است که اکثر سرمایه گذاران خارجی تمایل به راه اندازی کسب و کار در این کشور دارند. مراحل ثبت شرکت در قطر را به عنوان خارجی انجام دهید.
انتخاب نام شرکت برای ثبت شرکت در قطر
اولین قدم در راه اندازی بیزینس در قطر مستلزم یافتن یک برند و ثبت برند است. انتخاب یک نام منحصر به فرد برای ثبت شرکت یا کسب و کار شما ضروری است. قبل از انتخاب نام باید تحقیق و برنامه ریزی خوبی انجام داد. با این حال، در دسترس بودن و رزرو نام تجاری را می توان از طریق وب سایت دولت قطر انجام داد.
البته این نام را می توان از طریق برنامه وزارتخانه (moic_qatar) یا با مراجعه به ساختمان اصلی وزارتخانه یا شعبه آن نیز رزرو کرد. به یاد داشته باشید، نام باید منحصر به فرد باشد و نباید اخلاق عمومی را گمراه کند یا نقض کند. رزرو برند به مدت سه روز رایگان است، اما اگر آن را به مدت شش ماه رزرو کنید، باید هزینه پرداخت کنید.
افتتاح حساب بانکی ثبت شرکت در قطر
مرحله دوم تاسیس شرکت در قطر افتتاح حساب بانکی است. برای راه اندازی یک تجارت خارجی، باید نامه ای از وزارت بازرگانی و صنعت دریافت کنید. این نامه مربوط به مجوز افتتاح حساب بانکی در قطر خواهد بود. به محض واریز مبلغ مربوط به سرمایه شرکت، حساب فعال می شود. فعال کردن حساب بانکی شما حدود 1 تا 2 روز کلاس تجاری طول می کشد.
اساسنامه ثبت شرکت در قطر
پس از افتتاح حساب بانکی، شرکت خارجی باید تاییدیه اساسنامه را دریافت کند. این تاییدیه را می توان از وزارت بازرگانی و تجارت دریافت کرد. تکمیل فرآیند فقط یک روز طول می کشد. با این حال، شما باید فرم درخواست را از دفتر وزارت تجارت و بازرگانی دریافت کنید.
پر کردن فرم AoA با اطلاعات مورد نیاز از جمله نام شرکت ضروری است.
آدرس دفتر مرکزی شرکت را وارد کنید.
شامل شرایط و هدف شرکت است.
سرمایه سهام و شرح اقدامات در نوع.
محدودیت در نقل و انتقال سهام (فقط برای شرکت ها)
نام، ملیت و محل سهامداران (فقط برای شرکت ها)
روشهای تقسیم زیان و سود بین شرکا.
اسامی افرادی که کسب و کار را اداره می کنند.
بسته به نوع کسب و کار، ممکن است برای ثبت قانونی شرکت در قطر به مدارک اضافی نیاز داشته باشید. در این صورت شرکت باید مدارک موقت ارائه دهد. این امر به ویژه در مورد فعالیت های تجاری که در آن شرکت ممکن است نیاز به دریافت مجوز تجاری خاص برای یک تجارت خاص داشته باشد، صادق است. به عنوان مثال، اگر سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعتی انجام شود، یک پروژه صنعتی نیاز به مجوز دارد. اما مجوز لازم را می توان از وزارت نیرو و صنعت درخواست کرد.
اکثر متقاضیان ثبت شرکت در قطر از این روند ثبت نام صرف نظر می کنند زیرا اجباری نیست. اما ثبت نام در اتاق بازرگانی قطر می تواند برای تجارت شما مفید باشد. برای ثبت نام در اتاق بازرگانی قطر، باید درخواست خود را ارسال کنید. مدیر کل شرکت باید درخواست را امضا کند و شامل موارد زیر باشد:
فرم ثبت نام تجاری
کپی کارت شناسایی صاحب شرکت، سهامداران یا شرکا.
کپی شناسنامه مدیر کل.
گواهی ثبت تجاری.
گواهی اصالت شرکت های خارجی.
مهر شرکت
داشتن مهر ثبت شرکت در قطر
یکی دیگر از بخشهای حیاتی ثبت شرکت در قطر، اطمینان از داشتن مهر سازمانی آن نهاد خارجی است. مقام دولتی مهر ارائه نمی کند. شرکت های خصوصی باید نشان خود را بگذارند. MBT بررسی خواهد کرد که آیا شرکت خارجی مهر سازمان خود را آماده کرده است یا خیر.
مجوز تجارت برای ثبت شرکت در قطر
پس از دریافت CR باید مجوز تجارت بگیرید. مجوز تجارت برای داشتن فضای اداری و فعالیت های تجاری ضروری است. وزارت اقتصاد و تجارت مجوز تجارت را تایید می کند. اخذ این مجوز یکی از چالش برانگیزترین بخش های ثبت شرکت در قطر است. برای دریافت این مجوز، باید درخواست مورد نیاز را که در وب سایت MEC موجود است را پر کرده و ارسال کنید. برای مشاهده جزئیات بیشتر در مورد الزامات ثبت مجوز تجارت با آکاه ثبت همراه باشید.
بسته به نوع کسب و کار، روند ثبت نام ممکن است متفاوت باشد. مراحلی که در بالا مورد بحث قرار گرفت، فرآیند کلی ثبت شرکت است (برای همه شرکت ها اعمال نمی شود) و با توجه به نوع درخواست شما متفاوت است.
قوانین و شرایط انتخاب نام تجاری در قطر چیست؟
نام تجاری باید منحصر به فرد باشد به طوری که با هیچ شرکت موجود مطابقت نداشته باشد. علاوه بر این، این نام نمی تواند گمراه کننده باشد و نباید هیچ گونه اخلاق عمومی را نقض کند.
مراحل رزرو نام تجاری برای ثبت شرکت در قطر چگونه است؟
نام تجاری را می توان از طریق برنامه کاربردی وزارتخانه (moci_qatar) یا از طریق وب سایت آن – www.moci.gov.qa رزرو کرد.
هزینه رزرو یک نام تجاری در قطر چقدر است؟
بدلیل نوسان قیمت ارز در این رابطه با کارشناسان آگاه ثبت به صورت ۲۴ ساعته میتوانید در ارتباط باشید.
ثبت پروانه بازرگانی برای ثبت شرکت در قطر چقدر طول کشید؟
فقط یک روز طول می کشد تا مجوز تجارت را دریافت کنید (در صورتی که تمام مدارک به روش صحیح ارائه شود)
برای تاسیس یک شرکت با سرمایه خارجی چقدر هزینه نیاز است؟
با توجه به شرکت و شرایط زمانی میتواند متفاوت باشد.
ثبت شرکت های خارجی
ماده ی 3 قانون ثبت شرکت ها می گوید: «هر شرکت خارجی برای اینکه بتواند بوسیله ی شعبه یا نماینده به امور تجارتی یا صنعتی یا مالی در ایران مبادرت نماید، باید در مملکت اصلی خود شرکت قانونی شناخته شده و در اداره ی ثبت اسناد تهران به ثبت رسیده باشد.»
بنابراین شرکت خارجی وقتی در ایران می توانند به ثبت برسد که در کشور مرکز اصلی خود به ثبت رسیده و قانوناَ تشکیل شده باشد و البته اثبات این امر و ارائه ی دلیل در این مورد بعهده ی شرکت تقاضاکننده ی ثبت است.
مقررات ثبت، برای اقدام به ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی به موجب ماده ی 4 نظامنامه ی قانون ثبت شرکت ها اظهارنامه ی آن «بوسیله ی شخصی که از طرف شرکت حق امضا در ایران دارد و یا توسط کسی که از طرف شخص مزبور برای این تقاضا وکالت دارد تقدیم خواهد شد».
اظهارنامه ی ثبت باید به فارسی نوشته شده دارای نکات ذیل باشد:
1) نام کامل شرکت.
2) نوع شرکت از سهامی و ضمانتی و مختلط و غیره.
3) مرکز اصلی شرکت و آدرس صحیح آن.
4) تابعیت شرکت.
5) مقدار سرمایه ی شرکت در تاریخ تقاضا
6) آخرین بیلان شرکت مشروط به اینکه قوانین خارجه و یا عرف تجاری مملکت اصلی شرکت و یا اساسنامه ی خود شرکت انتشار بیلان شرکت را تعهد کرده باشد.
7) در چه محل و در چه تاریخ و در نزد کدام مقام صلاحیت دار،شرکت تقاضا کننده مطابق قوانین مملکت اصلی خود ثبت شده است.
8) شرکت به چه نوع امر صنعتی یا تجاری یا مالی در ایران مبادرت می کند.
9) شعب آن در کدامیک از نقاط ایران موجود است.
10) نماینده ی عمده ی شرکت در ایران کیست و اگر شرکت چند نماینده ی مستقل دارد نمایندگان مستقل شرکت در ایران چه اشخاصی هستند.
11) اسم و آدرس صحیح شخص یا اشخاصی که مقیم در ایران بوده و برای دریافت کلیه ی ابلاغات مربوط به شرکت صلاحیت دارند.
12) تعهد به اینکه همه ساله یک نسخه از آخرین بیلان شرکت را در صورتیکه بیان مزبور مطابق فقره ی ششم این ماده قابل انتشار باشد به دایره ی ثبت شرکت ها بدهد.
شرایط وضمائم اظهارنامه عبارتند از:
یک نسخه ی مصدق از اساسنامه ی شرکت
یک نسخه ی مصدق از اختیار نامه ی نماینده ی عمده ی شرکت در ایران و در صورتیکه شرکت چند نماینده ی مستقل داشته باشد - یک نسخه ی مصدق از اختیار نامه ی هر یک از آن ها.اساسنامه و اختیار نامه وقتی معتبر است که به امضای نماینده ی کنسولی ایران در کشور مرکز اصلی شرکت تقاضاکننده ی ثبت رسیده باشد. ضمناَ در صورت تقاضای ثبت شعبه ی شرکت سواد مصدق سند ثبت خود شرکت در ایران که بگواهی اداره ی ثبت شرکت ها رسیده باشد باید ضمیمه ی مدارک شود.
پس از وصول اظهارنامه و ضمائم ثبت اداره ی ثبت شرکت ها آن را در دفتر مخصوص ثبت شرکت خارجی تحت شماره ی ردیف ثبت خواهد کرد و برای هرگونه تغییرات یا تاسیس شعب ،صفحاتی را سفید باقی خواهد گذاشت و هر شرکت خارجی یک پرونده ی ثبت شرکت ها خواهد داشت.
انتشار وقتی جریان ثبت در دفاتر پایان یافت باید طبق ماده ی 20 نظامنامه ی ثبت شرکت ها در ظرف یکماه از تاریخ ثبت هر شرکت خارجی یا شعبه ی آن دایره ی ثبت شرکت ها باید مراتب ذیل را به خرج خود شرکت در مجله ی رسمی وزارت عدلیه و یکی از روزنامه های یومیه ی تهران منتشر نماید:
1)خلاصه اساسنامه ی شرکت
2)اسم نماینده ی عمده ی شرکت در ایران و اگر شرکت در ایران چند نفر نماینده ی مستقل داشته باشد اسم همه ی آن ها.
3)اسم اشخاصی که از طرف شرکت حق امضا دارند.
4)اسم شخص یا اشخاص مقیم در ایران که برای دریافت کلیه ی ابلاغات مربوط به شرکت صلاحیت دارند.
تصدیق ثبت، بعد از انجام تشریفات مزبور «تصدیقنامه ی ثبت شرکت» صادر و به متقاضی تسلیم می شود.
گواهی نامه ی مزبور طبق ماده ی 18 نظامنامه باید حاوی مراتب زیر باشد:
- تغییرات: ماده ی 7 قانون ثبت شرکت ها مقرر داشته است که: «تغییرات راجع به نمایندگان شرکت و یا مدیران شعب آن باید به اداره ی ثبت اسناد کتباَ اطلاع داده شود. »و این اطلاع نباید از دو ماه تجاوز کند و اگر تغییرات در خود شرکت باشد مدت اعلان آن سه ماه است در صورتیکه مرکز اصلی شرکت در اروپا و آسیا(باستثنای خاور دور)و امریکای شمالی باشد و چهارماه در سایر مناطق دنیا که شامل خاور دور هم می شود.
تغییرات مزبور باید با اسناد و مدارک مثبته به ضمیمه ی اظهارنامه اعلام شود و اداره ی ثبت هم تا یک ماه مکلف به انتشار آن به هزینه ی تفاضاکننده است.
- شرکت دارای امتیاز: ممکن است شرکت خارجی که در ایران به عملیات تجارتی یا صنعتی یا مالی می پردازد دارای امتیازنامه ی رسمی از دولت ایران باشد، در این صورت طبق تبصره ی 5 نظامنامه ی «هر گاه شرکت خارجی شرکتی باشد که شرایط عملیات آن به موجب امتیازنامه ی صحیح و منظمی مقرر گردیده علاوه بر اسناد فوق (اظهارنامه-اساسنامه-اختیارنامه) باید سواد امتیازنامه با تصدیق وزارت امور خارجه مشعر بر صحت آن امتیازنامه نیز تسلیم شود.
نحوه ثبت شرکت های خارجی
تشخیص اینکه شرکتی ایرانی است یا خارجی چندان مشکل نیست. شرکت هایی که در ایران تشکیل بشوند و مرکز اصلی آن ها در ایران باشد ،ایرانی و سایر شرکت ها خارجی هستند.
برای اینکه شرکت های خارجی توانایی انجام عملیات تجاری را در ایران داشته باشند دو شرط لازم است:
1-در کشور خود قانونی شناخته شده باشند.
و البته اثبات این امر و ارائه ی دلیل در این مورد بعهده ی شرکت تقاضاکننده ی ثبت است.شرکتی که درخواست ثبت می کند،باید در نزد مرجع ثبت شرکت ها ثابت کند که در کشور خود قانونی است.این امر با ارائه ی مدارکی از مراجع ذی صلاح کشور مربوط که توسط مقامات کنسولی ایران در آن کشور تصدیق شده باشد،احراز می شود.
2-در اداره ثبت شرکت ها با رعایت آیین نامه ثبت شرکت ها به ثبت برسند.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت های خارجی
1-اظهارنامه ی ثبت
2-یک نسخه مصدق از اساسنامه ی شرکت
3-یک نسخه مصدق از اختیارنامه ی نماینده عمده شرکت در ایران و در صورتی که شرکت چند نماینده مستقل در ایران داشته باشد،یک نسخه مصدق از اختیارنامه هر یک از آن ها
مطابق ماده 7 آیین نامه اختیارنامه نمایندگان ،عمده شرکت ها باید در مرکز اصلی شرکت به امضای کسانی که حق امضا دارند برسند و این امضا باید توسط مقام صلاحیت دار کشور محل امضا و نماینده سیاسی یا کنسولی ایران در کشور مزبور و یا نماینده سیاسی کنسولی دولت متبوع مدیران شرکت در ایران برسد.
4-داشتن مجوز از وزارتخانه یا سازمان دولتی و یا یک نهاد انقلابی و یا موافقت یکی از وزارتخانه های جمهوری اسلامی ایران چنانچه شرکت خارجی باشد که شرایط عملیات آن به موجب امتیازنامه صحیح منظمی مقرر گردیده علاوه بر اسناد فوق باید موارد امتیاز نامه با تصدیق وزارت امور خارجه مشعر بر صحت آن امتیازنامه نیز تسلیم شده باشد کلیه اوراق مزبور باید به فارسی تهیه شده و یا یک نسخه ترجمه مصدق از آن به فارسی ضمیمه شود.
پس از تقدیم اسناد فوق به اداره ی ثبت شرکت ها، کارشناس ثبت شرکت،اظهارنامه شرکت مزبور را رسیدگی می کند.
طبق ماده 6 نظامنامه ی مذکور،اظهارنامه موضوع بند 1 ماده 5 باید به فارسی نوشته شده،دارای نکات زیر باشد:
1-نام کامل شرکت
2-نوع شرکت از سهامی و ضمانتی-تضامنی-و مختلط و غیره
3-مرکز اصلی شرکت و آدرس صحیح آن
4-تابعیت شرکت
5-مقدار سرمایه شرکت در تاریخ تقاضا
6-آخرین بیلان شرکت،مشروط بر اینکه قوانین جاریه و یا عرف تجاری مملکت اصلی شرکت و یا اساسنامه ی خود شرکت،انتشار بیلان شرکت را مقرر کرده باشد.
7-در چه محل و در چه تاریخ و در نزد کدام مقام صلاحیتدار،شرکت تقاضا کننده،مطابق قوانین مملکت اصلی خود ثبت شده است.
8-شرکت به چه نوع امر صنعتی یا تجاری یا مالی در ایران مبادرت می کند.
9-شعب آن در کدام یک از نقاط ایران موجود است.
10-نماینده عمده شرکت در ایران کیست و اگر شرکت چند نماینده مستقل دارد،نمایندگان مستقل شرکت در ایران چه اشخاصی هستند.
11-اسم و آدرس صحیح شخص یا اشخاصی که مقیم در ایران بوده و برای دریافت کلیه ابلاغات مربوطه به شرکت صلاحیت دارند.
12-تعهد به اینکه همه ساله یک نسخه از آخرین بیلان شرکت را در صورتی که بیلان مزبور مطابق فقره ششم این ماده انتشار باشد،به دایره ثبت شرکت ها بدهد.
ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی
ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی در ایران مستلزم رعایت ضوابط و مراحل ذیل است:
1-تهیه و تنظیم اظهارنامه ثبت شرکت توسط وکیل یا نماینده قانونی شرکت و تقدیم به مرجع ثبت شرکت ها
2-ارائه نسخه مصدق(تایید شده) اساسنامه شرکت مادر
3-گواهی اختیارنامه وکیل یا نماینده شرکت در ایران
چنانچه شرکت متقاضی دارای نمایندگی مختلفی در ایران باشد گواهی اختیارنامه آن ها نیز باید به ضمیمه اسناد فوق ارائه شود.ضمناَ تمامی اسناد مزبور باید ممهور به مهر و امضای نماینده کنسولی سفارت ایران در کشور متبوع شرکت متقاضی باشد.
انتشار رسمی فعالیت شرکت:
بنا به تجویز ماده 20 نظامنامه ثبت شرکت ها،اداره ثبت باید ظرف مدت یکماه از تاریخ ثبت شرکت خارجی یا شعبه آن،مراتب ذیل را به هزینه شرکت در روزنامه رسمی قوه قضاییه و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار تهران منتشر نماید.
1-خلاصه اساسنامه
2-نام نماینده یا نمایندگان عمده شرکت
3-نام افراد دارای حق امضاء
4-نام افراد مقیم ایران که جهت دریافت اطلاعات صلاحیت دارند.
به موجب ماده ی 21 نظامنامه:"مراتب مذکور در ماده ی فوق باید در یکی از روزنامه های محلی نیز منتشر شود که شعبه ی شرکت در آن جا دایر بوده و یا تاسیس می شود و اگر در آن محل روزنامه نباشد،این انتشار باید در یکی از روزنامه های یومیه ی تهران و با قید اینکه مربوط به کدام شعبه است،به عمل آید.انتشارات مذکور در این ماده نیز توسط دایره ی ثبت شرکت ها و به خرج خود شرکت به عمل خواهد آمد.
تسلیم تصدیق ثبت:
به موجب ماده 18 نظامنامه مذکور،"پس از ثبت شرکت و هر یک از شعب آن،اداره ثبت اسناد باید تصدیقی مشعر بر ثبت شرکت یا شعبه آن به تقاضا کننده بدهد.تصدیق مزبور باید حاوی مراتب ذیل باشد:
1-نام کامل شرکت
2-نوع شرکت از سهامی و ضمانتی و مختلط و غیره
3-مرکز اصلی شرکت و آدرس صحیح آن
4-تابعیت شرکت
5-مقدار سرمایه شرکت در تاریخ تقاضا
6-در چه محل و در چه تاریخ و در نزد کدام مقام صلاحیتدار شرکت تقاضا کننده مطابق قوانین مملکت اصلی خود ثبت شده است.
7-شرکت به چه نوع امر صنعتی یا تجاری یا مالی در ایران مبادرت می کند.
8-تاریخ ثبت
9-امضای مدیر کل ثبت اسناد مملکتی
هرگاه تصدیق،راجع به ثبت شعبه باشد،علاوه بر موارد فوق،در تصدیقنامه باید محل شعبه نیز قید شود.
تغییرات راجع به نمایندگان شرکت و یا مدیران یا شعب آن باید به اداره ثبت اسناد کتباَ اطلاع داده شود.تا وقتی که این اطلاع داده نشده عملیاتی که نماینده و یا مدیر سابق به نام شرکت انجام داده عملیات شرکت محسوب است؛مگر اینکه شرکت اطلاع اشخاصی را که به استناد این ماده ادعای حقی می کنند از تغییر نماینده یا مدیر خود به ثبوت برساند.(ماده 7 قانون ثبت شرکت ها)
ورشکستگی ، انحلال و تصفیه شرکت های خارجی
قانون ثبت شرکت ها در خصوص ورشکستگی،انحلال و تصفیه شرکت های خارجی،مورد را به سکوت برگزار نموده است.به طور مسلم هنگامی که شرکت در کشور اصلی خود ورشکسته و یا منحل می گردد،شعبه آن نیز در ایران منحل می گردد و انحلال و ورشکستگی آن ها تابع مقررات اصلی خود شرکت می باشد.
ثبت شرکت فکر برتر با بهره گیری از کارشناسان متخصص و مجرب و با چندین دهه تجربه ی موفق، با افتخار آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان، در زمینه های حقوقی و ثبتی نظیر ثبت شرکت و ثبت برند می باشد.
"در دپارتمان تخصصی ثبت شرکت فکر برتر،میزبان شما بزرگواران هستیم."
صدور گواهی نامه ثبت شرکت های خارجی
به موجب ماده ی5 نظامنامه ی اجرای قانون ثبت شرکت ها،مصوب خرداد 1310،برای ثبت هر شرکت خارجی تقدیم اسناد ذیل لازم است:
1 ـ اظهارنامه ثبت.
2 ـ یک نسخه مصدق از اساسنامه شرکت.
3 ـ یک نسخه مصدق از اختیارنامه نماینده عمده شرکت در ایران و در صورتی که شرکت چند نماینده مستقل در ایران داشته باشد یک نسخه مصدق از اختیارنامه هریک از آنها.
اظهارنامه ثبت باید به فارسی نوشته شده و دارای نکات ذیل باشد
1 ـ نام کامل شرکت.
2 ـ نوع شرکت از سهامی و ضمانتی و مختلط و غیره.
3 ـ مرکز اصلی شرکت و آدرس صحیح آن.
4 ـ تابعیت شرکت.
5 ـ مقدار سرمایه شرکت در تاریخ تقاضا.
6 ـ آخرین بیلان شرکت مشروط بر این که قوانین جاریه و یا عرف تجاری مملکت اصلی شرکت و یا اساسنامه خود شرکت انتشار بیلان شرکت را مقررکرده باشد.
7 ـ در چه محل و در چه تاریخ و در نزد کدام مقام صلاحیتدار شرکت تقاضاکننده مطابق قوانین مملکت اصلی خود ثبت شده است.
مزایای ثبت شرکت در قطر:
1- استفاده از فرصت سرمایه گذاری در پروژه های ملی و بخش خصوصی برای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر
2- عضو بودن قطر در سازمان تجارت جهانی WTO
۳- فرصت طلایی صادرات کالا با توجه به تحریم های گسترده کشورهای عربی در قطر
4- قدرت خرید بالای مردم قطر ( ثروتمند ترین کشور جهان )
5- امکان شرکت در مناقصه های خصوصی و دولتی ، با توجه به موضوع شرکت ثبت شده در قطر
6- وام های تشویقی جهت سرمایه گذاری ، با نرخ بهره پایین در قطر
7- عدم پرداخت مالیات بر درآمد یا کسریهای قابل پرداخت به بیمه برای دستمزد یا حقوق در قطر
8- عدم تعلق مالیات برای صادرات و واردات یا نهایتا مالیات ۵ درصدی در قطر
9- اعطای مجوز کامل برگشت سود و سرمایه به سرمایهگذاران خارجی در قطر
10- بر اساس قانون تصویب شده در ژانویه ۲۰۱۰ مالیات بر همکاریهای خارجی شرکتها ۱۰ درصد در قطر میباشد.
11- برگزاری نمایشگاههای بینالمللی متعدد با بازده بسیار عالی در قطر
12- نیروی کار ارزان و آسان بودن فرآیند استخدام در قطر
ثبت شرکت در قطر برای ایرانیان به دو روش امکان پذیر می باشد :
1- شرکت با مسئولیت محدود ( LLC )
این شرکتها به حداقل ۲ نفر جهت ثبت نیاز دارند که یک طرف آن باید شخص قطری باشد که مالک ۵۱ درصد سهام نیز باشد. حداقل سرمایه برای راهاندازی این نوع شرکت یک میلیون ریال قطری میباشد.
تعداد شرکا در این نوع از شرکت، حداقل 2 نفر و حداکثر 50 نفر می باشد.
حداکثر سهام شرکای ایرانی 49 درصد و حداقل سهام شریک قطری 51 درصد می باشد.
بالاترین نوع اقامت برای شریک ایرانی با حداکثر سهام 49 درصد، عنوان اقامت
مدیر عام (GENERAL DIRECTOR) میباشد.
در قالب شرکت مسئولیت محدود، کارت اقامت 2 ساله برای شریک ایرانی صادر می گردد.
طبق قانون کشور قطر، مالک (OWNER) اصلی شرکت، شریک قطری می باشد و شریک قطری حق دسترسی و کنترل اموال وحساب های بانکی تمامی شرکاء را دارد.
شریک ایرانی موظف است، سرمایه ثبتی شرکت را به مدت حداکثر 3 روز به حساب بانکی شرکتی جهت دریافت تاییدیه بانک به کشور قطر انتقال دهد.
سرمایه ثبتی براساس موضوع فعالیت شرکت متفاوت می باشد.
برای ثبت شرکت در کشور قطر، از ابتدا نیاز به اجاره دفتر کار می باشد.
میانگین هزینه دفتر کار که امکان اخذ مجوز فعالیت اقتصادی را داشته باشد به شرح ذیل می باشد:
اداری: حداقل متراژ 35 متر، ماهیانه 5500 ریال قطری می باشد.
تجاری: حداقل متراژ 15 متر، ماهیانه 9000 ریال قطری می باشد.
2- شرکت در منطقه آزاد و با مالکیت 100 درصد ایرانی
مناطق آزاد کشور قطر
پارک علم و فناوری قطر (QATAR SCIENCE TECHNOLOGY PARK)
مرکز قطر مال (QATAR FINANCIAL CENTRE)
مدارک لازم
پرینت حساب 6 ماهه بانکی
انتقال سرمایه اولیه به کشور قطر
گواهی عدم سوء پیشینه
یک قطعه عکس رنگی 4*3
اسکن پاسپورت
فرایند ثبت شرکت در کشور قطر:
• انتخاب نام شرکت
• اخذ مجوزهای لازم (درصورت نیاز)
• افتتاح حساب بانکی با حداقل مبلغ ۲۰۰ هزار ریال قطری
• تهیه خط مشی شرکت
• گذراندن مراحل ثبت شرکت توسط وزیر تجارت و معاملات
• ارائه درخواست برای اخذ کارت مهاجرت برای شرکت
میزان سهام سرمایه گذار ایرانی در شرکت که در قطر راه اندازی شده:
با توجه به قانون قطر حداقل میزان سهام 10 % و حداکثر سهام 49 % می باشد.
آیا شریک قطری (کفیل) به اندازه سهام خود در سود و زیان شرکت سهیم می باشد ؟
خیر، توافق نامه ای بین شما و شریک قطری (کفیل) تنظیم می شود و در حقیقت طبق این توافق نامه شریک قطری (کفیل) سهام خود را به شما منتقل میکند و سالیانه طبق توافق نامه از شما مبلغی را دریافت می کند و هیچگونه ادعایی در شرکت ندارد.
میزان دسترسی شریک قطری به حساب
تا قبل از صدور کارت اقامت قطر برای شریک ایرانی به حساب شما دسترسی دارد، ولی بعد از آن امکان دسترسی ندارد.
میزان مالیات
10% تا 35 % از سود شما در سال به عنوان مالیات در نظر گرفته می شود.
لازم به ذکر است، شرکت ها با سود خالص سالیانه 100.000 ریال قطری معاف از مالیات می باشند.
طبق قوانین وزارت مالی کشور قطر، پس از ارائه دفاتر مالی شرکت و اعلام سود خالص شرکت توسط صاحبان شرکت، 10 تا 35 درصد از سود خالص سالیانه به عنوان مالیات از مودی اخذ می گردد.
بعد از ثبت شرکت، کارت بازرگانی به نام شرکت صادر می شود و امکان صادرات و واردات، با توجه به موضوع فعالیت شرکت امکان پذیر می باشد.
در کشور قطر شهرک هایی بسیار لوکس و با امکانات پیشرفته شهری برای اتباع خارجی جهت خرید با مالکیت 100 درصد وجود دارد.
مدت زمان:
انجام تمامی مراحل حداکثر 45 روز کاری می باشد.
ثبت برنددر قطر:
بعد از ثبت شرکت و مراجعه به وزارت صنعت و تجارت و استعلام رسمی جهت عدم وجو د برند و نام تجاری مورد درخواستی در سیستم ثبتی کشور قطر و پرداخت هزینه دولتی آن امکان پذیر می باشد.
شرکت مشارکتی ساده
این نوع شرکت در میان سایر روشها میان بازرگانان بسیار محبوب میباشد که بین ۲ یا چند نفر توافق میشود. در این روش مسئولیت شرکا محدود نمیباشد و نام تجاری میتواند بر اساس نام شرکا انتخاب شود.
شرکت با همکاری مشترک
ثبت این شرکت نیز مانند شرکتهای ساده میباشد، با این تفاوت که با همکاری دو نوع شریک صورت میگیرد یعنی شرکای شریک و شرکای امین
شرکت با سرمایهگذاری مشترک
در این نوع ثبت شرکت همکاری دو یا چند نفره در خصوص پیشبرد اهداف در نظر گرفته شده است.
استفاده از بیزینس پلن
برای ثبت شرکت در قطر ارائه یک بیزینس پلن به اداره ثبت الزامی است که برای نوشتن آن باید موارد زیر را در نظر گرفت:
1. اهداف اولیه کسب و کار
2. انتظاراتی که از محصولات خود دارید.
3. مشخص کردن تیم مدیریت
4. نوع سهام باید مشخص شود
5. برآوردهای مالی و هزینهها
6. تامین هزینه ثبت شرکت
7. منبع ساپورت مالی شرکت
اخذ مجوز برای ثبت شرکت
شرکتها معمولا برای تاسیس نیازی به اخذ مجوز از دولت را ندارند مگر آن که زمینه کاری شما یکی از موارد زیر باشد که آن وقت ملزم به اخذ مجوزهای لازم از وزارتخانههای مربوطه را دارید.
• شرکتهای صنعتی: تاییدیه وزارت انرژی
• شرکتهای حقوقی: تاییدیه از وزارت دادگستری
• موسسات آموزشی: تاییدیه آموزش و پرورش
• سازمانهای بهداشت و سلامت: تاییدیه از وزارت بهداشت
• شرکتهای گردشگری: تاییدیه از مقامات گردشگری قطر
افتتاح حساب:
امکان افتتاح حساب بانکی به صورت شخصی (Personal) و شرکتی (Corporate) وجود دارد.
خدمات بانکی در کشور قطر
بعد از افتتاح حساب بانکی شخصی (PERSONAL ACCOUNT) و افتتاح حساب شرکتی (CORPORATE ACCOUNT) ،امکان هرگونه مبادلات بانکی، بین بانک های داخلی و هر یک از بانک های بین المللی و همچنین گشایش اعتبار اسنادی (LC) و (SWIFT) امکان پذیر می باشد.
صاحبان حساب بانکی می توانند با دردست داشتن توکن بانکی (TOKEN) از هر نقطه از جهان و بدون محدودیت تحریم آی پی های ایران، (حتی از داخل ایران) اقدام به جابجایی، دریافت و پرداخت پول، به تمامی بانک های بین المللی کنند.
حقوق کارمند در قطر
میانگین حقوق کارمند قطری 17500 ریال قطری می باشد.
با توجه به این که حقوق به کارمند خارجی، کف و سقف قانونی مشخصی ندارد و توافقی میباشد، حقوق کارمند بر اساس تحقیقات میدانی برای کارگر خارجی در کشور قطر 1200 ریال قطری (کارگر بنگلادشی)، 3000 ریال قطری (کارمند هندی و پاکستانی) و 4500 ریال قطری (کارمند فیلیپینی) میباشد.
بیمه کارمند قطری و خارجی
طبق قوانین وزارت کار در کشور قطر کارفرما موظف است کارمند قطری خود را بیمه کند، اما بیمه کردن کارمند خارجی الزامی نمی باشد.