َشرایط تحصیل در نروژ
یکی از روش های مهاجرت به کشور نروژ، از طریق اقدام برای ادامه تحصیل در این کشور است. از جمله امکانات تحصیلی بسیار خوب در کشور نروژ، تحصیل رایگان، زندگی در کشوری با استانداردهای بالای رفاهی، تحصیل در دانشگاه های معتبر و امکان همکاری با محققین مطرح بین المللی و تدریس دروس به زبان انگلیسی است که موجب شده است تا دانشگاه های کشور نروژ در سال های اخیر مورد استقبال متقاضیان ایرانی قرار گیرد. تمامی دوره های تحصیلی در کشور نروژ برای متقاضیان بین المللی رایگان است.دولت نروژ به دانشجو اجازه کار نیمه وقت در حین تحصیل را می دهد.
مروری بر دانشگاه های کشور نروژ
دانشگاه اسلو
دانشگاه اسلو بزرگترین و قدیمی ترین دانشگاه نروژ محسوب می شود که در سال ۱۸۱۱ میلادی تاسیس شده است. این دانشگاه با داشتن حدود ۳۰,۰۰۰ دانشجو دارد. مقطع کارشناسی در این دانشگاه فقط به زبان نروژی است و در عین حال حدود ۴۰ رشته در مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی در این دانشگاه تدریس می شود.
دانشگاه برگن
دانشگاه برگن در شهر و بندر زیبا و تاریخی برگن در ساحل غربی کشور نروژ واقع شده است. این دانشگاه در سال ۱۹۴۶ میلادی تاسیس شده است و حدود ۱۴۵۰۰ دانشجو دارد.
دانشگاه NTNU
دانشگاه فنی و مهندسی NTNU واقع در شهر دانشجویی ترونهایم Trondheim، دومین دانشگاه بزرگ کشور نروژ در سومین شهر بزرگ آن و از معتبرترین دانشگاه های اروپاست. دانشگاه ترونهایم بالغ بر ۲۰,۰۰۰ دانشجو از سراسر دنیا دارد و شامل هفت دانشکده و ۵۳ دپارتمان است. این دانشگاه در رشته های فنی مهندسی و علوم پایه بسیار معتبر و در عین حال در رشته های هنر،پزشکی و علوم انسانی نیز فعال است.
دانشگاه ترومسو
دانشگاه ترومسو در شهر ترومسو در شمال نروژ واقع شده است.این دانشگاه در سال ۱۹۶۸ میلادی تاسیس شده و در سال ۱۹۷۲ میلادی رسما افتتاح شده است. این دانشگاه بزرگترین مرکز تحقیقاتی بخش شمالی نروژ محسوب می شود و در حدود ۸۰۰۰ دانشجو دارد.
دانشگاه استاونگر
دانشگاه استاونگر در شهر نفت خیز استاونگر در ساحل غربی کشور نروژ واقع شده و در سال ۲۰۰۵ میلادی تاسیس شده است. این دانشگاه دارای بیش از ۸۵۰۰ دانشجو بوده و دارای سه دانشکده علوم و فناوری، علوم اجتماعی و هنر و آموزش است. شهر استاونگر با جمعیتی در حدود ۳۰۰ هزارنفر چهارمین شهر پرجمعیت نروژ است که یکی از مهمترین قطب های صنعتی و تولیدی نروژ نیز محسوب می شود. استاونگر قطب صنعت نفت نروژ به شمار می رود و همچنین محل صنایع کنسروسازی و کشتی سازی این کشور است.
دانشگاه علوم زیستی نروژ
این دانشگاه با ۱۵۰ سال قدمت ( تاسیس سال ۱۸۵۹) و حدود ۳۰۰۰ دانشجو دارد.
اقامت تحصیلی در نروژ
شما برای تحصیل در مقاطع مختلف اعم از دانشگاهی و مدرسه ای، نیازمند اخذ مجوز تحصیل در کشور نروژ هستید.
شرایط برای اخذ مجوز تحصیلی برای دانشگاه ها:
1-پرداخت وجه درخواست
2-اخذ پذیرش در یکی از موسسات آموزشی نظیر دانشگاه های معتبر کشور نروز.
3-تحصیل به صورت تمام وقت.
4-شما باید هزینه کافی برای زندگی در کشور نروژ را ارائه دهید. این میزان حداقل ۱۱۶۳۶۹ کرون نروژ به ازای هر سال است. این هزینه را می توان از طریق وام های دانشجویی، بورسیه های تحصیلی و یا ترکیبی از آن ها تامین نمود.در مواردی که نیاز به پرداخت شهریه داشته باشید، باید پول کافی برای پرداخت آن داشته باشید.
5-باید محل اقامت مشخص در کشور نروژ داشته باشید.
6-شرایط در کشور خودتان باید شرح داده شود و به این مورد اشاره کنید که پس از اتمام دوره تحصیلی به کشور خود باز خواهید گشت.
مدارک برای اخذ مجوز تحصیلی برای دانشگاه ها:
-پاسپورت متقاضی و کپی کلیه صفحات آن.
-تکمیل فرم درخواست اینترنتی.
-دو قطعه عکس که باید اخیراً اخذ شده باشد.
-نامه پذیرش تمام وقت از یکی از موسسات آموزشی معتبر در کشور نروژ. در این نامه باید اطلاعاتی از قبیل نام متقاضی دوره دکتری، نام رشته ای که در آن پذیرفته شده اید، مقطع تحصیلی و مدت زمان تحصیل ذکر شده باشد.
-مدارک و مستندات که نشان دهنده توانایی شخص برای پرداخت هزینه های تحصیلی است، که از طرق زیر قابل اثبات است:
-مدارک مربوط به اخذ بورسیه تحصیلی.
-قرارداد همکاری پاره وقت که می بایست شامل مواردی از قبیل اینکه چند ساعت در هفته کار خواهید کرد، دستمزد و طول دوره قرارداد همکاری باشد.
-گواهی تمکن مالی از حسابتان در یکی از بانک های کشور نروژ. با توجه به اینکه انتقال پول از ایران به نروژ مشکل است، شما می توانید در زمان ارائه مدارک خود به سفارت، گواهی تمکن مالی حساب خود در یکی از بانک های کشور ایران را ارائه دهید.
-مدارک مربوط به محل اقامت در کشور نروژ
تحصیل در مقطع لیسانس در کشور نروژ
تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور نروژ، یکی از گزینه های ادامه تحصیل در این کشور است. با توجه به مزایای مختلف تحصیلی در مقطع کارشناسی که کشور نروژ ارائه می دهد، نظیر تحصیل رایگان، و زندگی در کشوری که بالاترین استانداردهای رفاهی، موجب شده است تا دانشگاه های کشور نروژ در سال های اخیر مورد استقبال متقاضیان ایرانی قرار گیرد.
مزایای تحصیل در مقطع کارشناسی کشور نروژ
به طور کلی، مزایای تحصیل در دروه کارشناسی در دانشگاه های نروژ را می توان به صورت زیر دسته بندی نمود.
-تحصیل رایگان.
-زندگی در کشوری با استانداردهای بالای رفاهی.
-امکان ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
-تحصیل در دانشگاه های معتبر.
طول دوره کارشناسی
معمولاً دوره کارشناسی در کشور نروژ ۳ سال به طول می انجامد. تحصیل در دوره کارشناسی در دانشگاه های نروژ عموما به زبان نروژی است و متقاضی پس از اخذ پذیرش در این مقطع باید ابتدا مدت یک سال زبان نروژی را در دوره های زبان نروژی در کشور نروژ، فرابگیرد و سپس تحصیل در دانشگاه را آغاز نماید. تحصیل در برخی از رشته ها در دوره کارشناسی به زبان انگلیسی است.
جستجو برای یافتن دانشگاه و رشته تحصیلی مرتبط برای مقطع کارشناسی در نروژ
مدارک مورد نیاز برای اقدام
ارائه مدارکی نظیردیپلم متوسطه که شامل دوازده سال به علاوه یکسال تحصیل دانشگاهی و یا یازده سال به همراه دو سال تحصیل دانشگاهی باشد.
-پاسپورت معتبر با اعتبار ۶ ماهه با دو برگ خالی
-دو قطعه عکس پاسپورتی
-ارائه گواهی تمکن مالی، به طوری که نشان دهد شما از نظر مالی در وضعیت مطلوبی هستید.
-مدرک زبان نمره آیلتس با نمره ۶
-امکان کار دانشجویی در طول مدت زمان تحصیل در نروژ
-بر اساس قانون نروژ، دانشجویان دوره کارشناسی در نروژ می توانند بین ۱۰ تا ۱۵ ساعت در هفته اجازه کار داشته باشند.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد کشور نروژ
نخستین گام برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور نروژ، یافتن دانشگاه مورد نظر با توجه به رشته تحصیلی است. به طور کلی ۲۴ دانشگاه در کشور نروژ وجود دارد که قدیمی ترین آن دانشگاه اسلو Osloبوده که در سال ۱۸۱۱ تاسیس شده است.
با توجه به مزایای مختلف تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد که کشور نروژ ارائه می دهد، نظیر تحصیل رایگان، آموزش در یک محیط علمی زیر نظر اساتید حرفه ای و با سایقه، زندگی در کشوری که بالاترین استانداردهای رفاهی را به همراه طبیعت بکر دارا است و تدریس دروس به زبان انگلیسی موجب شده است تا دانشگاه های کشور نروژ در سال های اخیر مورد استقبال متقاضیان ایرانی قرار گرفته است.
بیشتر دوره های کارشناسی ارشد در ترم پاییز (اوایل سپتامبر) آغاز می شوند و زمان ثبت نام برای دریافت پذیرش در آن ها معمولا ماه اکتبر سال میلادی پیش از آن است.
مزایای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور نروژ:
به طور کلی، می توان مزایای تحصیل در دروه کارشناسی ارشد در دانشگاه های نروژ را به صورت زیر دسته بندی نمود.
-تحصیل رایگان.
-زندگی در کشوری با استانداردهای بالای رفاهی.
-تحصیل در دانشگاه های معتبر و امکان همکاری با محققین مطرح بین المللی.
-تحصیل به زبان انگلیسی.
-طول دوره کارشناسی ارشد
-معمولاً دوره کارشناسی ارشد در کشور نروژ ۲ سال به طول می انجامد. به طور کلی، یک سال به نوشتن و ارائه پایان نامه اختصاص دارد.
-جستجو برای یافتن دانشگاه و رشته تحصیلی مرتبط برای مقطع ارشد در نروژ
نخستین گام برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور نروژ، یافتن دانشگاه مورد نظر با توجه به رشته تحصیلی است. به طور کلی ۲۴ دانشگاه در کشور نروژ وجود دارد که قدیمی ترین آن دانشگاه اسلو Oslo بوده که در سال ۱۸۱۱ تاسیس شده است.
شرایط و مدارک مورد نیاز
اکثر رشته های مقطع کارشناسی ارشد در کشور نروژ به زبان انگلیسی ارائه می شوند. بنابراین، متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های این کشور نیاز به ارائه مدرک زبان معتبر نظیر آیلتس یا تافل هستند. دقت داشته باشید که در نروژ امکان دریافت پذیرش مشروط یا پذیرش بدون ارائه مدرک زبان وجود ندارد و می بایست تا پیش از آخرین مهلت (که برای هر دانشگاه متغیر است)، مدرک زبان انگلیسی با نمره ی قابل قبول را ارائه کنید. با توجه به اینکه برای کدام دانشگاه اقدام کرده اید و همچنین براساس رشته تحصیلی مورد نظر، حداقل نمره زبان مورد نیاز متفاوت خواهد بود، اما معمولا حداقل نمره آیلتس آکادمیک 6.5 مورد قبول است.
مدارک مورد نیاز برای اقدام
-دارا بودن مدرک کارشناسی در رشته های مرتبط از دانشگاه های معتبر
-ترجمه رسمی آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه رسمی ریزنمرات آخرین مدرک تحصیلی.
-رزومه
-گذرنامه با اعتبار ۶ ماهه و دو برگ سفید
-مدرک زبان آیلتس
علاوه بر مدارک ذکرشده در بالا، معمولا پیش نیازهای تخصصی موردنیاز برای هر رشته در هر جایی می تواند بسیار متغیر باشد. پیش نیازهای تخصصی بطور مثال می تواند گذراندن تعداد مشخصی واحد درسی تخصصی در یک زمینه یا زیرشاخه مشخص در دوره کارشناسی تان باشد یا اینکه داشتن معدل کل بالاتر از یک حد مشخص شده باشد. برای اطلاع دقیق و کامل از مدارک مورد نیاز، می بایست به سایت دانشگاه موردنظرتان مراجعه کنید و از آنجا همه مدارک و پیش نیازهای موردنیاز را دنبال کنید.
ارسال مدارک موردنیاز جهت دریافت پذیرش تحصیلی
اکثر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در نروژ برای ارسال مدارک موردنیاز دریافت پذیرش تحصیلی سامانه جداگانه ای مخصوص به خود را دارند که در آن نیاز به ارسال اصل مدارک و سوابق تحصیلی دیگر وجود ندارد و کافیست که اسکن هر مدرک موردنیاز را بصورت یک فایل الکترونیکی در سامانه موردنظر بارگذاری کنید. مهلت ارسال مدارک بسته به اینکه چه رشته ای را در کجا انتخاب کرده باشید، متغیر است اما بطور معمول برای دوره هایی که از ترم پاییز (سپتامبر) آغاز می شوند، آخرین مهلت ارسال مدارک تا اوایل یا اواسط ماه فوریه همان سال است. برای اطلاع دقیق و کامل، حتما به سایت دانشگاه یا کالج یا موسسه عالی موردنظرتان مراجعه نمائید.
شانس دریافت پذیرش تحصیلی
شانس دریافت پذیرش تحصیلی شما بستگی به عوامل مختلفی دارد و تنها یک عامل تعیین کننده نخواهد بود. عوامل مختلفی همچون نمره مدرک زبان انگلیسی، معدل آخرین مدرک تحصیلی، ریز نمرات و تعداد واحدهای گذرانده شده موردنیاز، ارتباط رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد، ظرفیت پذیرش دانشجو در آن رشته در آن دانشگاه، داشتن سابقه کار مرتبط و غیره است. مدارکی از قبیل رزومه کاری ، سوابق کاری، مقالات چاپ شده و دوره های آموزشی گذرانده شده و غیره معمولا جزو مدارک موردنیاز اصلی برای دریافت پذیرش تحصیلی محسوب نمی شوند و معمولا جزو مدارک تکمیلی محسوب می شوند.
امکان کار دانشجویی در طول مدت زمان تحصیل در نروژ
بر اساس قانون نروژ، دانشجویان در نروژ می توانند تا نهایت ۲۰ ساعت در هفته اجازه کار داشته باشند.
شرایط تحصیل دکتری در نروژ:
تحصیل در دوره دکتری در نروژ همانند دیگر مقاطع رایگان می باشد . تحصیل در دوره دکتری در دانشگاه های نروژ به زبان انگلیسی می باشد . ارائه مدرک زبان آیلتس ۷ برای اخذ پذیریش از دانشگاه های نروژ در مقطع دکتری الزامی است. تحصیل در دوره دکتری در نروژ به دوصورت تحصیل با بورس تحصیلی در نروژ و یا بدون بورس تحصیلی امکان پذیر می باشد. تحصیل دکتری در نروژ همراه با بورس تحصیلی همان طور که ذکر گردید، شرایط ایده آلی را برای فرد دانشجو فراهم می نماید و به نوعی اشتغال محسوب می گردد.
مزایای تحصیل در مقطع دکتری در کشور نروژ:
به طور کلی، می توان مزایای تحصیل در دروه دکتری در دانشگاه های نروژ را به صورت زیر دسته بندی نمود.
-تحصیل رایگان و دریافت حقوق.
-زندگی در کشوری با استانداردهای بالای رفاهی.
-تحصیل در دانشگاه های معتبر و امکان همکاری با محققین مطرح بین المللی
-امکان دریافت اقامت نروژ با تحصیل دکتری در نروژ
-امکان دریافت ویزای همراه برای همسر و فرزندان
-امکان تحصیل رایگان همسر و فرزندان او با دریافت ویزای شنگن
-برخورداری از خدمات رایگان بیمه
-ساختار دوره دکتری در کشور نروژ:
برنامه های دکتری در کشور نروژ بر پایه انجام تحقیق و ارائه پایان نامه دکتری است. به طور کلی، دوره دکتری در کشور نروژ شامل یک دوره آموزشی (شامل کورس های آموزشی) قبل از شروع تحقیقات دکتری و نوشتن پایان نامه است.
طول دوره دکتری
معمولاً دوره دکتری تمام وقت در کشور نروژ ۳ تا ۴ سال به طول می انجامد.
استاد راهنما Supervisor
کلیه دانشجویان دکتری در کشور نروژ، می بایست برای دوره تحصیلی خود در مقطع دکتری، حداقل یک استاد راهنما که باید از اعضای هیئت علمی دانشگاه مورد نظر متقاضی باشد، انتخاب نماید. استاد راهنما وظیفه نظارت بر امور آموزشی و تحقیقاتی دانشجو را داشته و همچنین بر روند انجام پایان نامه دانشجو نظارت دقیق و کامل داشته و به صورت دوره ای به دانشگاه گزارش ارائه می دهد.
ارزیابی Assessment:
پایان نامه دکتری توسط کمیته ای متشکل از حداقل سه عضو هیئت علمی دانشگاه محل تحصیل دانشجو به همراه حداقل یک داور علمی خارجی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
هزینه تحصیل و بورسیه Fees & Funding
نکته بسیار مهم در رابطه با تحصیل در مقطع دکتری در کشور نروژ، رایگان بودن تحصیلات در آن است. با این وجود، هزینه زندگی در این کشور تقریباً بالاست. البته در مقایسه با هزینه زندگی در کشورهایی نظیر انگلستان یا سوئیس بسایر کمتر است.
اکثر دانشجویان دکتری در طول دوران تحصیلی خود به استخدام دانشگاه مربوطه در خواهند آمد و یا به صورت پاره وقت مشغول به کار می شوند. با این وجود، تعداد محدودی از فرصت های بورسیه ای برای دانشجویان بین المللی در این کشور وجود دارد.
بورسیه های تحصیلی در مقاطع دکترا،پست داک و پوزیشن شغلی-تحقیقاتی:
حقوق سالیانه: حدود 55000 تا 65000 یورو
شرایطی که می تواند دریافت بورس تحصیلی دوره دکتری در نروژرا تسهیل بخشد:
1-اتمام تحصیل دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه های معتبر کشور
2-مدرک زبان انگلیسی آیلتس آکادمیک با نمره ۷
3-یافتن یک استاد راهنما از دانشگاه های نروژ و جلب نظر او برای پشتیبانی از پایان نامه دکتری دانشجو
4-ارائه تألیفاتی مانند مقالات معتبر و کتاب
مدارک مورد نیاز برای اقدام
دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد در رشته های مرتبط از دانشگاه های معتبر
کپی برابر اصل کلیه مدارک تحصیلی
رزومه
ارائه نام حداقل یک استاد راهنما که می بایست از اعضای هیئت علمی دانشگاه های کشور نروژ باشد.
مقالات در نشریات معتبر.
انگیزه نامه SOP
مدرک زبان آیلتس
زمان اقدام
برای اقدام جهت دریافت پذیرش یا دریافت پیشنهاد رسمی کار بعنوان دانشجوی دوره دکتری یا پژوهشگر، معمولا هیچگونه زمان مشخصی وجود ندارد و شما می توانید در هر زمانی شروع به مکاتبه و نامه نگاری با دپارتمان دانشگاه دلخواه تان کنید و یا برای موقعیت های خالی دوره دکتری که در سایت دانشگاه آگهی می شوند، اقدام کنید. بنابراین، مهم است که اطلاعات درست و دقیق را از سایت هر دانشگاه مربوطه دریافت کنید.
بسیاری از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در نروژ، موقعیت های تحقیقاتی شان را در سایت دانشگاه آگهی می کنند و بدین ترتیب برای همگان این امکان وجود دارد که برای آنها اقدام کنند. در نروژ، بطور معمول ترم تحصیلی بهار در دانشگاه ها از ماه ژانویه و ترم تحصیلی پائیز از ماه سپتامبر آغاز می شود. معمولا دانشگاههای نروژ برای دانشجویانی بین المللی که از کشورهای غیراروپایی اقدام می کنند، زمان طولانی تری برای بررسی مدارک و اعلام نتایج در نظر می گیرند، که بطور معمول بین ماههای دسامبر تا اواسط ماه مارچ هر سال میلادی می باشد.
طبیعتا شخصیت، توانایی و کارنامه علمی و شایستگی متقاضی برای احراز موقعیت شغلی یا دوره پژوهشی مربوطه نخستین معیارها برای موفقیت در روند پذیرش بشمار می روند. یکی از شروط اصلی و مهم موفقیت در دریافت پذیرش در مقطع دکتری، داشتن معدل بالا در دوره کارشناسی ارشد است.
تاریخ به روز رسانی: شنبه 25 فروردین 1403