افتتاح حساب بانکی در قطر به عنوان شهروند ایرانی شامل مراحل و الزامات متعددی است. در اینجا یک راهنمای جامع برای کمک به شما در این فرآیند آورده شده است:
برای افتتاح حساب بانکی در قطر، معمولاً باید مقیم باشید، که معمولاً به معنای داشتن مجوز اقامت معتبر یا شناسه قطر است. با این حال، برخی از بانک ها ممکن است به شما اجازه دهند که این فرآیند را قبل از ورود به قطر شروع کنید، مشروط به انجام تشریفات مهاجرتی شما.
قطر دارای چندین بانک داخلی و بین المللی است. برخی از بانک های معروف عبارتند از:
بانک ملی قطر (QNB)
بانک تجاری قطر
بانک دوحه
بانک اسلامی قطر
HSBC قطر
برای افتتاح حساب بانکی باید چندین سند جمع آوری کنید. اسناد ضروری معمولاً عبارتند از:
یک کپی از پاسپورت شما
یک کپی از کارت شناسایی قطر (یا مدرک اقامت، اگر هنوز موجود نیست)
نامه تایید استخدام در سربرگ شرکت (شامل جزئیاتی مانند نقش، حقوق و مدت قرارداد)
مدارک اقامت (مانند قبض آب و برق).
برخی از بانک ها نیز ممکن است درخواست کنند:
یک "نامه بدون اعتراض" از طرف کارفرمای شما.
صورت های مالی یا اثبات درآمد.
اکثر بانکها در قطر به حداقل سپرده اولیه برای حساب جاری نیاز ندارند، اما برخی ممکن است نیاز به انتقال حقوق داشته باشند. برای حساب های پس انداز معمولا حداقل سپرده مورد نیاز است، مانند:
بانک تجاری: 10000 QR
بانک اسلامی قطر: 20000 QR
می توانید به صورت آنلاین درخواست دهید یا شخصاً به شعبه بانک مراجعه کنید. در حالی که برنامه های کاربردی آنلاین در دسترس هستند، بازدید از شعبه اغلب برای یک تجربه روان تر توصیه می شود
بسته به بانک ممکن است بتوانید با ارزهای مختلف حساب باز کنید.
از بانکها انتظار داشته باشید که پس از راهاندازی حساب شما، خدمات بانکداری آنلاین، کارتهای نقدی و سایر تسهیلات را ارائه دهند
اطمینان حاصل کنید که کارمزدهای بانکی و سیاست های مدیریت حساب بانکی که انتخاب می کنید را درک کرده اید.
به طور معمول، بسته به نیاز بانک و زمان پردازش، فرآیند افتتاح حساب ممکن است از چند ساعت تا چند روز طول بکشد.
انتقال پول به تمام حسابهای بینالمللی: این سرویس به شما این امکان را میدهد که وجوه خود را به هر حساب بانکی بینالمللی در سراسر جهان منتقل کنید.
انعطافپذیری نامحدود در تراکنشها: هیچ محدودیتی برای موجودی، واریز، برداشت یا انتقال وجه وجود ندارد و این امر آزادی مالی کاملی را فراهم میکند
شماره حساب بینالمللی (IBAN): به هر حساب یک شماره IBAN اختصاص داده میشود که فرآیند تراکنشهای بینالمللی را سادهتر و دقت آن را افزایش میدهد.
اتصال بدون محدودیت به شبکه SWIFT: این حسابها بهطور کامل به شبکه SWIFT متصل هستند که انتقالات مالی بینالمللی را بهطور ایمن و کارآمد انجام میدهد.
ثبت نام حساب به نام شخص حقیقی: حسابها میتوانند به نام یک فرد باز شوند که مدیریت مالی شخصی را تسهیل میکند.
دریافت کارتهای مسترکارت و ویزا: دارندگان حساب میتوانند کارتهای مسترکارت و ویزا را که مستقیماً به حسابهای بینالمللی آنها متصل هستند، دریافت کنند و خریدهای جهانی را انجام دهند.
دسترسی کامل به بانکداری موبایلی: کاربران میتوانند حسابهای خود را بهطور کامل از طریق برنامههای بانکداری موبایلی مدیریت کنند و در هر زمان و مکانی به آن دسترسی داشته باشند.
کنترل انحصاری حساب: حساب تنها تحت کنترل شخص صاحب حساب باقی میماند که امنیت و حریم خصوصی مدیریت مالی را تضمین میکند.
این خلاصه ویژگیها و مزایای حسابهای بانکی بینالمللی را بهطور مؤثر نشان میدهد و آنها را به گزینهای جذاب برای افرادی که به دنبال راهحلهای مالی جهانی هستند، تبدیل میکند.
حسابهای بینالمللی در قطر به دو دسته شخصی و شرکتی تقسیم میشوند. افتتاح حساب بانکی شخصی در قطر به سادگی انجام میشود. برای این کار کافی است مدارک شناسایی و مستندات مورد نیاز بانک موردنظر را ارائه دهید تا بتوانید حساب خود را فعال کنید.
نوع دوم، حساب شرکتی است که برای افتتاح آن دردسرهای بیشتری وجود دارد. برای ایجاد حساب شرکتی، باید ابتدا در قطر شرکت ثبت کنید یا با ارائه مدارک و مستندات لازم، کسبوکار خود را به بانک معرفی نمایید.
قبل از مراجعه به بانک و افتتاح هر نوع حساب، مشورت با مشاوران و کارشناسان مجرب توصیه میشود. اگر هدف شما از راهاندازی حساب بینالمللی در قطر، انجام فرآیندهای مهاجرتی است، نگران نباشید. برخی از شرکتهای مهاجرتی مانند موسسه ثبتا، خدمات افتتاح حساب ارزی را برای شما فراهم کردهاند.
طور کلی حساب های بانکی برای خارجی ها در کشور قطر به دو نوع حساب جاری Transaction account) )و حساب پسانداز (Savings account) تقسیم میشوند که در ادامه مفصل هر کدام توضیح داده خواهند شد.
در بانکداری کشور قطر حسابهایی وجود دارند که به منظور عملیات روزمره دریافت و پرداخت استفاده میشوند. به اینگونه حسابها هیچگونه سودی از طرف بانک پرداخت نمیشود ولی خدمات گستردهای از قبیل کارت و چک روی آن تعریف میگردد. به این حسابها حسابهای جاری گفته میشود. حتی در برخی بانکهای خارجی از اینگونه حسابها کارمزد هم دریافت میگردد.
حساب های پس انداز در بانک های قطر به حساب هایی گفته میشود که طی قرارداد ، صاحب حساب پول خود را در یک محدوده زمانی در اختیار بانک قرار میدهد که بانک با آن کار کند. در بانکداری بینالملل بانک مبالغ را جمعآوری کرده و با پول کار میکند و به عنوان سبدگردان مسئولیت تولید سود را بر عهده میگیرد و به صاحب حساب هم سود میدهد. در بانکداری کشور قطر بانک از طرف صاحب حساب وکیل در امور سرمایهگذاری میشود و از سود حاصل حقالوکاله خود را برداشت میکند و بقیه را به صاحب حساب میپردازد.