کشور عربستان به عنوان بزرگترین کشور عربی به شمار می رود و در زمینه صادرات نفت هم قدرت زیادی دارد. اقتصاد این کشور قوی است و تورم کمی را تجربه کرده است. عربستان سعودی علاوه بر قوی کردن اقتصاد خود از طریق صادرات نفت، اولویت خود را بر روی جذب سرمایه گذاران خارجی نیز قرار داده است و شرایط خوبی را برای فعالیت های تجاری سرمایه گذاران فراهم ساخته است.
برای ثبت شرکت در عربستان باید اساسنامه ای را آماده کنید و یک حساب بانکی هم در یکی از بانک های این کشور افتتاح نمایید. همچنین لازم است مجوز اولیه را از شهرداری دریافت کنید و در ادامه با ثبت نام در وزارت کار و اداره زکات جهت پرداخت مالیات، مراحل ثبت شرکت را به پایان برسانید.
ثبت شرکت در عربستان به مدارک و اسناد مخصوص خود نیاز دارد. از این رو لازم است قبل از اقدام قوانین کشور عربستان را به دقت بررسی کنید. برخی از مدارک که برای ثبت شرکت در عربستان ضروری است عبارتند از:
برای اینکه موفق به ثبت شرکت در عربستان شوید، در مرحله اول لازم و ضروری است که با انواع شرکت در کشور عربستان آشنایی داشته و تفاوت های آن ها را به خوبی درک کنید. 6 نوع شرکت وجود داردکه با توجه به نیاز و شرایط خود ، قادر به ثبت آنها در عربستان خواهید بود. این موارد عبارت اند از:
-ثبت شرکت سهامی در عربستان
برای ثبت شرکت سهامی در عربستان نیازمند به حداقل دو نفر اعضا هیئت مدیره خواهید داشت و مسئولیت های سهام دارها با توجه به مبالغ اسمی سهام ها تعیین میشوند. ثبت شرکت سهامی در عربستان یکی از رایج ترین انواع شرکت های ثبتی در این کشور میباشد.
-ثبت شرکت مسئولیت های محدود در عربستان
ثبت شرکت با مسئویت محدود یکی دیگر از انواع شرکت هایی که دارای محبوبیت زیادی در کشور عربستان میباشد . در این نوع شرکت ها یک شخص به صورت مستقل نیز قادر به ثبت و راه اندازی شرکت در عربستان خواهد بود. البته لازم به ذکر است که هزینه های ثبت شرکت با مسئولیت محدود در عربستان از سایر شرکت ها مناسب تر و پایین تر است.
-ثبت شرکت تعاونی در عربستان
برای ثبت شرکت تعاونی در عربستان به حداقل سه شخص نیاز خواهید داشت و باید بدانید که مسئولیت این قبیل از شرکت ها نیز می تواند به صورت محدود و یا نامحدود باشد. همچنین مدت زمان ثبت شرکت تعاونی در کشور عربستان بین 2 الی 4 ماه میباشد.
-تاسیس شعبه شرکت در عربستان
از دیگر شرکت های رایجی که می توانید در کشور عربستان ثبت نمایید، مربوط به ثبت شعبه شرکت است. افرادی که در یک کشور شرکت ثبت نموده اند و صاحب شرکت خاصی هستند، می توانند برای ثبت شعبه شرکت در عربستان اقدام کنند.
-ثبت شرکت مدنی - تجاری در عربستان
ثبت شرکت مدنی تجاری در کشور عربستان دارای شرایط خاص خود است ، این قبیل از شرکت های مدنی- تجاری معمولاً از تجمیع تعدادی از مالکین تشکیل شده و هر یک از اشخاص مالک سرمایه مربوط به خود هستند که به صورت جمعی آن ها را اداره می کنند.
-ثبت شرکت تجاری در عربستان
به جرأت می توانیم بگویم اکثر شرکت هایی که در عربستان به ثبت می رسند، شامل حوزه تجاری و بازرگانی هستند . شرکت های تجاری در عربستان خود به چهار دسته تقسیم بندی می.شوند. این موارد عبارت اند از:
• ثبت شرکت سهامی خاص و عام در عربستان
• ثبت شرکت تضامنی در عربستان
• ثبت شرکت سهامی در عربستان
• ثبت شرکت تولیدی در عربستان
حال که با انواع شرکت های مختلف در عربستان ا آشنا شدید ، لازم می دانیم که در ادامه به شرایط و مراحل مختلف برای ثبت شرکت در عربستان بپردازیم. چنانچه تمایل دارید در سریع ترین زمان ممکن برای اخذ اقامت در عربستان به روش ثبت شرکت اقدام کنید، توصیه می کنیم که از کارشناسان و مشاورین موسسه ثبتی و بین المللی ثبتا در این زمینه مشورت گرفته و روند مهاجرت خود به کشور عربستان را سرعت ببخشید.
شما با ثبت شرکت در عربستان می توانید اقامت کاری و در نهایت پاسپورت کشور عربستان را اخذ کنید. همچنین امکان افتتاح حساب بانکی بین المللی در این کشور را خواهید داشت. برخی از مزیت های ثبت شرکت در عربستان عبارتند از:
• امکان اخذ اقامت برای خود و افراد خانواده
• اخذ کارت اعتباری و حساب بانکی در کشور عربستان
• امکان عرضه سهام شرکت در بورس عربستان
• اخذ آسان ویزای سایر کشورها
• امکان دریافت تابعیت کشور عربستان برای خود و خانواده تان
• عدم نیاز به سرمایه بالا برای ثبت شرکت در عربستان
• ورود به بازارهای جهانی و کسب اعتبار بیشتر برای برند خود
عربستان سعودی مالیات بر درآمد شخصی که کارمندان به دست می آورند اعمال نمی کند. با این حال، مالیات بر اساس نحوه تاسیس از شرکت ها اخذ می شود. مالیات بر شرکت، برای کلیه اشخاص ثبت شده از جمله شرکت ها یا شعب، با مالکیت خارجی اعمال می شود. شرکت های غیر بورسی باید نرخ مالیات شرکتی 20 درصد را بپردازند. سهم سود از منافع متعلق به اتباع غیر سعودی یا غیر شورای همکاری خلیج فارس، مشمول مالیات بر درآمد است.
سهم سود ناشی از منافع متعلق به اتباع سعودی یا شورای همکاری خلیج فارس، مشمول مالیات زکات است که یک مالیات شرعی 2 درصد میباشد. شهروندان عربستان سعودی که سرمایه گذار هستند و ساکنان شورای همکاری خلیج فارس که برای مقاصد مالیاتی شهروند عربستان محسوب می شوند، مسئول پرداخت این مالیات هستند.
آخرین به روزرسانی: 1402/11/28