Logo
Knowledge base
London Chamber Knowledge base
Logo
ایمنی اسباب‌بازی‌ها

دستورالعمل 2009/48/ EC

مربوط به ایمنی اسباب‌بازی‌ها  Toy Safety Directive در اتحادیه اروپا برای اطمینان از ایمنی اسباب‌بازی‌ها و جلوگیری از آسیب به کودکان تنظیم شده است. این دستورالعمل از انواع مختلف اسباب‌بازی‌ها از جمله اسباب‌بازی‌های مکانیکی، الکترونیکی و آموزشی حمایت می‌کند. در اینجا توضیحات دقیق‌تری در مورد هر یک از این دسته‌ها آورده شده است .

 

اسباب‌بازی‌های مکانیکی Mechanical Toys

اسباب‌بازی‌های مکانیکی به اسباب‌بازی‌هایی اطلاق می‌شود که به جای استفاده از منابع انرژی الکتریکی یا باتری‌ها، از نیروی مکانیکی برای حرکت یا عملکرد خود استفاده می‌کنند. این اسباب‌بازی‌ها معمولاً ساده و بدون نیاز به نیروی خارجی پیچیده هستند و بیشتر شامل اجزای متحرک یا پدال‌ها می‌شوند که توسط کودک یا به صورت خودکار توسط فنر یا پیچ‌های داخلی حرکت می‌کنند.

انواع اسباب‌بازی‌های مکانیکی:

ماشین‌ها و قطارهای متحرک: این اسباب‌بازی‌ها معمولاً به‌وسیله یک مکانیزم فنری یا کششی حرکت می‌کنند. کودکان می‌توانند آن‌ها را از طریق کشیدن یا فشردن یک دکمه حرکت دهند.

اسباب‌بازی‌های کششی و فنری: شامل اسباب‌بازی‌هایی هستند که با کشیدن یک قسمت خاص یا فشردن دکمه یا مکانیزم فنری، به حرکت درمی‌آیند.

ماشین‌های کوکی: بسیاری از اسباب‌بازی‌های مکانیکی از یک پیچ یا کوکی برای ایجاد حرکت استفاده می‌کنند.

ماشین‌های اسباب‌بازی که با چرخ دنده حرکت می‌کنند: این نوع اسباب‌بازی‌ها از سیستم‌های چرخ دنده‌ای و مکانیزم‌های پیچیده‌تر برای حرکت استفاده می‌کنند.

الزامات ایمنی اسباب‌بازی‌های مکانیکی

اسباب‌بازی‌های مکانیکی، به‌ویژه آن‌هایی که قطعات متحرک دارند، باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که از خطرات جدی برای کودکان جلوگیری کنند. برخی از الزامات ایمنی این دسته عبارتند از:

استحکام و مقاومت در برابر آسیب: اجزای اسباب‌بازی باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که در برابر ضربه‌ها و فشارها مقاوم باشند. این اسباب‌بازی‌ها باید بتوانند فشار و ضربه‌هایی که معمولاً در حین بازی به آن‌ها وارد می‌شود را تحمل کنند.

پوشش مناسب و ایمن برای قطعات متحرک: قطعاتی که در اسباب‌بازی‌های مکانیکی حرکت می‌کنند باید به‌طور ایمن پوشانده شوند تا از آسیب دیدن کودک یا گیر کردن اعضای بدن او جلوگیری شود.

عدم وجود قطعات کوچک یا تیز: قطعات کوچکی که ممکن است از اسباب‌بازی جدا شوند و خطر بلعیده شدن یا آسیب به کودک را ایجاد کنند، باید به‌طور مؤثری حذف شوند.

واحدهای مکانیکی و اتصالات محکم: تمام قطعات متحرک و مکانیزم‌های اسباب‌بازی باید به‌گونه‌ای طراحی و نصب شوند که در شرایط مختلف بازی نتوانند از هم جدا شوند یا باعث ایجاد خطر برای کودک شوند.

استانداردهای ایمنی اسباب‌بازی‌های مکانیکی

در اتحادیه اروپا، اسباب‌بازی‌ها باید از دستورالعمل‌ها و استانداردهای خاصی پیروی کنند تا ایمنی و سلامت کودکان تضمین شود. برخی از این استانداردها عبارتند از:

EN 71 استاندارد ایمنی اسباب‌بازی‌ها: استاندارد EN 71 مجموعه‌ای از الزامات ایمنی است که به بررسی ویژگی‌های مختلف اسباب‌بازی‌ها، از جمله ویژگی‌های مکانیکی آن‌ها می‌پردازد. این استاندارد شامل بررسی خطرات فیزیکی و مکانیکی، مواد استفاده‌شده در اسباب‌بازی‌ها و تست‌هایی برای اطمینان از ایمنی آن‌ها است.

EN 71-1: بخش مکانیکی و فیزیکی استاندارد EN 71 که به الزامات مربوط به ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی اسباب‌بازی‌ها پرداخته و شامل الزامات مربوط به اجزای متحرک، فشارها و تنش‌های وارد شده بر اسباب‌بازی‌ها است. همچنین به تست‌های مختلف برای تعیین مقاومت در برابر ضربه، فشار و سایر اثرات فیزیکی می‌پردازد.

EN 71-2: شامل الزامات ایمنی اسباب‌بازی‌ها در برابر آتش و خطرات ناشی از اشتعال می‌شود. اسباب‌بازی‌ها باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که خطرات آتش‌سوزی برای کودکان به حداقل برسد.

EN 71-3: این بخش از استاندارد به استفاده از مواد شیمیایی مضر در ساخت اسباب‌بازی‌ها پرداخته و محدودیت‌هایی برای استفاده از مواد سمی مانند سرب و مواد شیمیایی دیگر وضع می‌کند. برای اسباب‌بازی‌های مکانیکی، این بخش مهم است زیرا بسیاری از اسباب‌بازی‌ها شامل قطعات کوچک و رنگ‌های شیمیایی هستند که ممکن است برای کودکان خطرناک باشند.

 ISO 8124 استاندارد بین‌المللی ایمنی اسباب‌بازی‌ها: این استاندارد نیز به‌طور مشابه با EN 71، الزامات ایمنی برای اسباب‌بازی‌ها را مشخص می‌کند، اما در سطح جهانی و برای استفاده در کشورهای مختلف.

 

2. ISO 8124 ایمنی اسباب‌بازی‌ها

این استاندارد بین‌المللی مشابه EN 71 است و برای کشورهای خارج از اتحادیه اروپا به کار می‌رود. ISO 8124 الزامات ایمنی برای اسباب‌بازی‌ها را تعیین می‌کند و شامل بررسی ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی، مواد شیمیایی، خطرات فیزیکی مانند قطعات کوچک و تیز، و حتی خطرات اشتعال‌پذیری می‌شود.

ISO 8124-1 شامل الزامات عمومی ایمنی برای اسباب‌بازی‌ها است و به‌ویژه به خصوصیات فیزیکی اسباب‌بازی‌ها پرداخته می‌شود.

ISO 8124-2 به بررسی خطرات مربوط به اشتعال‌پذیری اسباب‌بازی‌ها می‌پردازد.

ISO 8124-3 مشخص می‌کند که چگونه باید مواد شیمیایی و رنگ‌ها در اسباب‌بازی‌ها مورد آزمایش قرار گیرند.

 

اخریت اپدیت:20آذر 1403