Logo
Knowledge base
London Chamber Knowledge base
Logo
ویزای کاری آلمان

ویزای کار آلمان یکی از پر متقاضی ترین ویزاهای این کشور محسوب می شود و در سال 2019 این ویزا بیشترین راه ورود به حوزه ی اروپا بوده است. طبق آمار منتشر شده در سال 2019 بیشترین ویزای کاری اروپا و شنگن از کشور آلمان صادر شده است.

اخذ ویزا کار آلمان برای تخصص هایی امکان پذیر می باشد که کشور آلمان در آن ها کمبود نیروی کار متخصص دارد. بیشترین میزان کمبود نیرو در رشته های فنی مهندسی بخصوص رشته های مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک و پرستاری بدون هیچ منعی اجازه اخذ ویزای کار آلمان را دارند. در بیشتر کشورهای دنیا بازار کار برای نیروی متخصص آن کشور، به صورت انحصاری وجود دارد.

در گذشته برای متقاضیان بین المللی مانع های بسیاری برای اخذ ویزا کار آلمان وجود داشت، حتی برای افرادی که در آلمان تحصیلات خود را ادامه داده بودند. اما اکنون اخذ ویزای کار آلمان برای متقاضیان غیر اروپایی امکان پذیر می باشد.

آلمان با 82 میلیون نفر جمعیت صنعتی ترین کشور دنیا و یکی از قدرتمندترین کشور های حوزه شنگن می باشد که بسیاری از افراد را برای اخذ ویزای کار آلمان مشتاق نموده است. این کشور دارای رشد جمعیت بالا و نرخ بیکاری پایین است و بازار کار فوق العاده ایی دارد تا جایی که با ارائه ویزای جستجوی کار تمایل خود را برای جذب نیروی کار متخصص خارجی نشان داده است.

مهاجرت کاری به آلمان، بدین صورت است که کارفرمایان این کشور به متقاضیان سراسر جهان، با وجود شرایطی که دارا هستند، ویزا کار می دهنداعطا می کنند تا آنها با این ویزا بتوانند وارد کشور شوند. این افراد در صورت کار در آلمان می توانند اقامت دائم این کشور را نیز دریافت نمایند

مزایای اخذ ویزای کار آلمان 

شرایط کار در آلمان برای ایرانیان

در حال حاضر ویزای کاری آلمان از لحاظ آماری برای ایرانیان خوب صادر میشود. و از تعداد حدود 50000 هزار تقاضا روی این ویزا برای ایرانیان حدود 38000 ویزا با جواب مثبت مواجه  شده است. یعنی از لحاظ آماری حدود 70 % موفقیت. از لحاظ کاریابی نیز شرایط ماندگاری و اخذ اقامت نیز معمولا اکثر افراد موفق به پیدا کردن کار شده اند. دو پارامتر تاثیر بسزایی روی این موفقیت دارد. یک اینکه توانایی زبان فرد در چه وضعیتی است و همچنین تخصص و کار و رشته ی فرد در چه زمینه ایست.

معمولا رشته های فنی مهندسی و تاسیسات و کامپوتر و برق و مکانیک و آرایشگری و آشپزی شانس بیشتری برای کار برای ایرانیان دارد.

شرایط لازم برای ویزای کاری آلمان

اخذ ویزا کار آلمان در شرایطی امکان پذیر است که این کشور با کمبود نیروی کار مواجه باشد که این کمبود اکثرا در رشته های مهندسی است. اخذ ویزا کار در آلمان و مهاجرت کاری به المان لازمه داشتن شرایطی است که عبارت اند از:

لیست مشاغل مورد نیاز آلمان 

لیست مشاغل مورد نیاز آلمان یا همان لیست سفید ( white list )، لیستی می باشد که از طرف آژانس اشتغال فدرال آلمان هر 6 ماه یکبار منتشر می شود. برخی از مشاغل مورد نیاز آلمان به شرح ذیل می باشد:

پرستاری

ارتوپدی

توانبخشی

شنوایی شناسی

مهندسی مکانیک

مهندسی برق

مهندسی ساختمان

برنامه نویسی

برق صنعتی

برق صنعتی با گرایش مهندسی صنایع

مشاغل مرتبط با سازه های الکتریکی

تکنولوژی ماشین های الکتریکی

مهندسی فناوری اطلاعات

مهندسی خودرو و فلزات

مشاغل مرتبط با توسعه نرم افزاری

 

انواع ویزای کاری آلمان

1. ویزای بلوکارت  blue card آلمان

بلوکارت یا کارت آبی یک مجوز کار و زندگی در آلمان  است و مختص افرادی است که مدرک دانشگاهی دارند و یک پیشنهاد شغلی معتبر هم از یک کارفرمای آلمانی دریافت کرده‌اند. البته حقوق دریافتی متقاضی در قرارداد باید حداقل 56800 یورو در سال و برای مشاغلی که در آن‌ها کمبود نیروی کار هست حداقل 44304 یورو در سال باشد.

با اخذ بلو کارت آلمان می‌توانید تا پایان مدت قرارداد کاری + 3 ماه اضافه و حداکثر به‌مدت 4 سال در آلمان کار کنید. بعد از 33 ماه و در بعضی شرایط بعد از 21 ماه کار در آلمان با بلوکارت، می‌توانید اقامت آلمان را بگیرید.

با داشتن بلو کارت همچنین می‌توانید همسر و فرزندان خود را هم به آلمان ببرید.

2.ویزای جستجوی کار آلمان (Job Seeker  )

در مورد کشور آلمان خوشبختانه نوع دیگری از ویزای کار کشور آلمان ارائه می شود که متقاضی دیگر نیاز به دریافت پیشنهاد شغلی از کارفرما ندارد. این نوع ویزای کار به ویزای جستجوی کار آلمان یا اصطلاحا Job Seeker معروف است که یک مجوز اقامت طولانی مدت است و به دارنده این ویزا شش ماه فرصت داده می شود تا در کشور آلمان به جستجوی کار بپردازد.

حتما شنیده اید که بسیاری از افراد جدا از اینکه در چه زمینه ای مشغول به کارند و از چه سابقه کاری برخوردارند، برای ویزای جستجوی کار آلمان اقدام می کنند. بزرگترین امتیازی که این ویزا برای متقاضیان به همراه دارد این است که افراد برای دریافت آن نیاز به داشتن پیشنهاد شغلی از کارفرما ندارند. تنها با داشتن مدارک مورد نیاز ویزای کار آلمان می توانند برای دریافت این ویزا با دریافت وقت قبلی به سفارت آلمان مراجعه کرده و در صورت کامل بودن مدارک ویزای کاری آلمان را دریافت نمایند. حتی در چند وقت اخیر به دلیل طولانی بودن وقت سفارت در نوع ویزای تحصیلی و ملزم بودن متقاضی تحصیل در آلمان به ارائه مدرک زبان آلمانی بیشتر متقاضیان آلمان به سمت ویزای جستجوی کار آلمان رفته و به راحتی وارد خاک آلمان میشوند.

پس از دریافت این ویزا، قدم بعدی در کشور آلمان کاریابی در آلمان می باشد و فردی موفق خواهد بود که توانایی مکالمه را داشته باشد. توصیه می شود سطح زبان خود را به سطح لازم برسانید تا شانس کاریابی هم داشته باشید. این ویزا یک ویزای شش ماهه است که این امکان را می دهد که در طول این زمان به جستجوی کار بپردازند و شانس خود را برای عقد قرارداد کاری با کارفرمایی در این کشور امتحان نمایند. همچنین یادآوری می نماییم که خوشبختانه ایرانی ها نیز می توانند برای این نوع ویزا اقدام نمایند.

این نوع ویزا کوتاه مدت تر است اما شروط خاصی ندارد. در حقیقت به متقاضی اجازه میدهد بدون دعوتنامه کاری و بدون محدودیت میزان حقوق در این کشور به پیدا کردن کار بپردازد. فقط نکته ی مهم اینکه شغلی که فرد پیدا میکند باید مرتبط به رشته ی تحصیلی باشد.

شرایط متقاضی جهت اخذ ویزای جستجوی کار آلمان 

  1. داشتن مدرک تحصیلی (مدرک دانشگاهی) حداقل لیسانس. تنها رشته ای که در مقطع فوق دیپلم ویزای کاری تعلق میگیرد رشته  ی مکانیک است. دارای تاییدیه ZAB یا ANABIN))
  2. انگیزه نامه قوی
  3. سابقه ی کاری ( بهتر است سابقه ی فرد با بیمه همراه باشد ) اما بدون بیمه و با نامه ی کاری هم شدنی است.
  4. تاییدیه رشته  تحصیلی و دانشگاه  در لیست آنابین
  5. تسلط کافی روی زبان آلمانی و یا در برخی رشته ها روی زبان انگلیسی ( در سطح آیلتس 5.5 )

نکته ی بسیار مهم اینکه سایت سفارت آلمان در قسمت مدرک زبان عنوان «در صورت امکان-if possible» را قید کرده است   یعنی در صورت امکان ارائه شود. اما بهتر است فرد حتما توانایی زبان آلمانی خود را  بالا ببرد تا شانس کاریابی نیز بالا باشد.

3.ویزای جاب آفر آلمان (Job offer)

یکی دیگر از انواع ویزا کاری، جاب آفر آلمان می باشد. این ویزا مخصوص کسانی است که می خواهند به صورت مستقیم، در شغل هایی که کارفرما برای آنها دعوت نامه فرستاده است، استخدام شوند. شما برای دریافت دعوت نامه کاری یا پیشنهاد شغلی از کارفرمای آلمانی باید رزومه کاری خود را برای آنان ارسال نمایید و در صورت اپلای رزومه کاری شما و ارسال دعوت نامه شما می توانید نسبت به اخذ ویزا و مهاجرت کاری به آلمان اقدامات لازم را انجام دهید.

توجه داشته باشید که برای اخذ ویزا جاب آفر آلمان، شما باید دعوت نامه کاری یا پیشنهاد شغلی را به سفارت ارائه دهید.

4.ویزای AU PAIR آلمان 

این ویزا مخصوص جوانانی است که می خواهند مطالعه بیشتری را بر روی زبان و فرهنگ کشور آلمان داشته باشند. توجه کنید که هر یک از ویزا های کاری آلمان، شرایط و محدودیت های منحصر به خود را داراست. اگر شم هدف تان از مهاجرت کاری آلمان، اخذ اقامت دائم است، باید ویزایی را دریافت کنید که پس از چند سال کار بتوانید اقامت دائم این کشور را اخذ نمایید.

5.ویزای کار فصلی در آلمان

از دیگر انواع ویزا کار آلمان، می توان به ویزا کار فصلی در این کشور اشاره کرد. این نوع ویزا مختص به متقاضیان ایرانی نمی باشد؛ چرا که یکی از شرایط اخذ این نوع ویزا این است که شما باید شهروند کشوری باشید که هم پیمان آلمان است و معاهده نیروی کار فصلی را درخواست می دهند.

6.اوسبیلدونگ یا کارآموزی (Ausbildung)

آموزش کار محور یا کارآموزی است که فرد در یک موسسه برای یک دوره آموزشی خاص، در مدت‌زمان مشخصی تحصیل خواهد کرد. در ویزای اوسبیلدونگ آلمان علاوه بر تحصیل، مقدار مشخصی حقوق یا کمک‌هزینه در این دوره به فرد تعلق می‌گیرد.

این دوره حدود 2 تا 3 سال می‌تواند طول بکشد و در این مدت فرد دوره‌های عملی و آموزشی را در هریک از مشاغل لیست اوسبیلدونگ می‌تواند بگذراند. نکته مهم این است که این دوره ها هیچ محدودیت سنی ندارند و هرکسی از هر کشوری می‌تواند برای ویزای اوسبیلدونگ آلمان درخواست بدهد. دوره کارآموزی اوسبیلدونگ روشی ناشناخته در میان ایرانیان است، ولی در این سال‌ها افراد بسیاری با این روش به آلمان مهاجرت کرده‌اند. در میان رشته های پرطرفدار می توان نام ویزای آوسبیلدونگ پرستاری آلمان را به وفور دید.

مشاغل مورد نیاز ویزای کار المان

1.کارشناسی(لیسانس) 5 ساله

مهندسی عمران ­ مدیریت بازرگانی، مهندسی مکانیک ( حرارت و سیالات )، علوم اقتصادی (اقتصاد صنعتی)، مدیریت صنعتی

2.کاردانی (فوق دیپلم) 2 ساله

تنها رشته ای که برای مقطع فوق دیپلم ویزای کار صادر میشود رشته مکانیک است.

3.کارشناسی (لیسانس) 4 ساله

 طراحی صنعتی، روانشناسی ،اقتصاد، مهندسی کشاورزی و دامی، مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی)،مهندسی کامپیوتر (سخت افزار)، علوم تربیتی، شیمی کاربردی، هندسه کامپیوتر گرایش نرم افراز، کتابداری، مهندسی مواد سرامیک، مهندسی برق، زبان و ادبیات فارسی،کتابداری شاخه پزشکی، مهندسی پزشکی، دبیری علوم اجتماعی، حسابداری، حسابداری و مدیریت جهانگردی، حقوق، حقوق خارجی، مدد کاری اجتماعی، مامایی ،مکانیک، متالوژی،مدیریت بازرگانی،مدیریت دولتی،مدیریت صنعتی،مهندسی کشاورزی،مهندسی کامپیوتر (نرم افزار)،مهندسی مکانیک (حرارت سیالات)،مهندسی مکانیک،مهندسی صنایع،مهندسی شیمی،مهندسی تکنولوژی نظری،مترجمی زبان انگلیسی،موسیقی،علوم اقتصاد ( اقتصاد نظری) ،علوم تربیتی (پیش دبستانی و دبستانی)،روانشناسی بالینی،روانشناسی کودکان استثنائی،ریاضی محض،شیمی محض،مترجمی زبان آلمانی،تولید آهن و فولاد،زبان انگلیسی، زیست شناسی میکروبیولوژی،مهندسی معماری،علوم اقتصاد (اقتصاد صنعتی)،علوم اجتماعی،زیست شناسی علوم جانوری،زیست شناسی عمومی،ارتباط اجتماعی،علوم جانوری،پرستاری،کارشناسی عمومی (4 ساله)،زبان و ادبیات انگلیسی، بهداشت محیط

4.کارشناسی ارشد (فوق لیسانس)

آموزش زبان انگیسی، بیو مکانیک، ارتباط اجتماعی، فرهنگ و زبان های باستانی، فیزیک جامدات، حقوق بین المللی، حقوق خصوصی، معارفه اسلامی (عرفان)، کشاورزی (اصلاح نباتات)، مدیریت جهانگردی، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر (هوش مصنوعی )، مهندسی معدن (اکتشاف)، مهندسی مکانیک (طراحی جامدات)، مهندسی شیمی (صنایع غذایی)، علوم جانوری، روانشناسی عمومی، ریاضی کاربردی، تاریخ، ریاضی، زیست شناسی علوم سلولی ملکولی، زیست شناسی علوم گیاهی اکولوژی، فیزیک بنیادی، مهندسی معماری، مهندسی کشاورزی و دامی، مهندسی مکانیک

5.کارشناسی ارشد

معماری، مهندسی معماری

6.دکتری

پزشکی ( 6 ساله )، دکتری رشته دارو سازی (5 ساله )،دارو سازی، پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، دکتری رشته دندانپزشکی (5 ساله)،دندانپزشکی

 

مدارک لازم برای اخذ ویزای کار در آلمان

سعی کنید کلیه مدارک ذکر شده زیر را تامین کنید تا شانس شما برای دریافت ویزای کار در آلمان بیشتر شود. در ادامه به بررسی برخی مدارک لازم برای اخذ ویزای کار آلمان میپردازیم:

متقاضی بعد از جمع آوری این مدارک میبایست علاوه بر نسخه اصلی، دو نسخه کپی از آن ها را نیز تهیه نماید و بعد از آن میتوان اقدام به ارائه مدارک به سفارت نمود. به خاطر داشته باشید که سفارت آلمان میتواند تقاضای مدارک بیشتر از متقاضی (خصوصا پزشکان و پرستاران) داشته باشد. توجه داشته باشید که داشتن کلیه این مدارک دلیل بر تضمین اخذ ویزا توسط متقاضی نمیباشد و تصمیم نهایی با آفیسر بررسی کننده پرونده میباشد.

 

فرم درخواست و وقت ویزا

بعد از جمع آوری کلیه مدارک ضروری، مرحله آخر مهاجرت کاری به آلمان، پرکردن فرم درخواست ویزا (application form) است. این فرم در سفارت آلمان به متقاضیان ارائه میگردد و مضمون فرم درخواست ویزا برای جستجوی کار در آلمان است. بعد از پرکردن فرم درخواست و ثبت آن، متقاضی میبایست یک وقت ملاقات سفارت تهیه نماید. بعد از اخذ ویزا و ورود به آلمان اگر متقاضی کار مورد نظر خود را پیدا کرد میبایست نسبت به تغییر نوع ویزای خود به ویزای کار آلمان و اخذ مجوز کار در آلمان اقدام نماید. متقاضی برای تبدیل ویزای job seeker به مجوز کار در آلمان نیازی به برگشت به کشور خود ندارد و در آلمان نیز میتواند برای تبدیل این ویزا اقدام نماید. اگر فرد موفق به پیدا کردن کار در طول شش ماه اقامت خود در آلمان نشد میبایست به کشور مبدا خود برگردد. مهاجرت کاری به آلمان کار سختی نیست... با کمی تلاش و صبر میتوان به زندگی خوبی در آلمان دست یافت.توجه داشته باشید که کار در آلمان با ویزای job seeker به هیچ وجه امکان پذیر نیست و متقاضی باید در اسرع وقت اقدام به تغییر ویزای خود نماید.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط اخذ ویزای کار آلمان با مشاوران سهاطوس در ارتباط باشید.