ISO8561-IEC 60335(استاندارد تولید انواع یخچال فریز )
این استاندارد ویژگی های ضروری وسایل ذخیره ی غذاهای یخ زده و فریزرهای دارای سیستم چرخش هوای داخلی از جمله فریزرهای خانگی و یخچال فریزرهای با یا بدون انبار، یخ ساز یا بخش ذخیره غذای یخ زده را برمیشمرد. تستهای موردنظر شامل آزمایشهای نوعی هستند. این تستها را می توان به صورت منفرد برای مطالعه ی یک ویژگی خاص نیز به کار برد.
ISTMT (تست اندازه گیری دما برای لامپ های روشنایی LED)
این انجمن تأییدیه مهندسی نور آمریکا (IESNA) برای اندازه گیری های الکتریکی و فوتومتریک روشنایی حالت جامد روش هایی را ارائه می دهد و با توجه به یک فرایند استاندارد با استفاده از تجهیزات مشخص شده یک چراغ LED یا یک لامپ مجتمع را به عنوان یک سیستم کل اندازه گیری می کند.
چه کسی می تواند آزمایش کند؟
آزمایش LM-79-08 براساس رده محصول باید توسط آزمایشگاه های شناخته شده EPA مورد آزمایش انجام شود. فقط گزارش از آزمایشگاه های شناخته شده مرتبط است.
استاندارد بین المللی صنایع الکتریکی (IEC)
International Electrotechnical Commission) IEC) موسسه ای غیر دولتی می باشد که به تدوین و انتشار استانداردهای بین المللی در صنایع الکتریکی و الکترونیکی صنایع الکترو تکنیکال (Electrotechnical) می پردازد. در حقیقت این موسسه در زمینه استاندارد سازی در حوزه های تولید، انتقال و مصرف برق فعالیت دارد.
موسسه IEC خود به بخشهای کوچکتری (کمیته های فنی Technical Committees) تقسیم می شودکه وظیفه آنها تدوین استانداردها در حوزه ها مختلف برق و الکترونیک می باشد.
استاندارد لامپ های روشنایی LM79-80 / LED
این انجمن تأییدیه مهندسی نور آمریکا (IESNA) برای اندازه گیری های الکتریکی و فوتومتریک روشنایی حالت جامد روش هایی را ارائه می دهد و با توجه به یک فرایند استاندارد با استفاده از تجهیزات مشخص شده یک چراغ LED یا یک لامپ مجتمع را به عنوان یک سیستم کل اندازه گیری می کند.
چه کسی می تواند آزمایش کند؟
آزمایش LM-79-08 براساس رده محصول باید توسط آزمایشگاه های شناخته شده EPA مورد آزمایش انجام شود. فقط گزارش از آزمایشگاه های شناخته شده مرتبط است.
استانداردهای تخصصی برق و الکترونیک
IEC یا کمیسیون الکتروتکنیک بینالمللی (به انگلیسی: International Electro technical Commission یا IEC) یک موسسه استاندارد غیرانتفاعی غیردولتی است که استانداردهای بینالمللی کلیه فنآوریهای مرتبط با الکترونیک و الکتریسیته (در کنار هم با نام الکتروتکنولوژی شناخته میشوند) را تهیه و منتشر میکند.
استانداردهای IEC شامل دامنه وسیعی از فناوریها می باشد. نظیر :
■ تولید، انتقال و توزیع نیرو برای مصارف اداری و خانگی
■ نیمهرساناها
■ فیبرهای نوری
■ باطریها
■ انرژی خورشیدی
■ فناوری نانو، انرژی دریایی
■ نحوه ساخت اصولی دستگاه های برقی
■ روش نصب و پیکربندی دستگاه های برقی
■ دسته بندی تجهیزات مختلف و…
همچنین IEC مدیریت سه سامانه ارزیابی انطباق جهانی را که تجهیزات، سامانهها یا اجزا را بر اساس استانداردهای جهانی تصدیق میکنند بر عهده دارد. منشور IECهمه موارد مربوط به الکتروتکنولوژی را میپذیرد از جمله: تولید انرژی، الکترونیک، مغناطیس، الکترومغناطیس، چندرسانهای، ارتباطات، تکنولوژی پزشکی و…
تاریخچه
IEC در سال ۱۹۰۶ توسط موسسه مهندسان الکترونیک بریتانیا، مؤسسه مهندسان برق آمریکا و دیگران که از سال ۱۹۰۰در کنگره پاریس آغاز شده بود شکل گرفت.
این سازمان در لندن تأسیس شد و در سال ۱۹۴۸ به ژنو انتقال یافت. دفاتر منطقهای IECدر سنگاپور (آسیا/اقیانوسیه)، سائو پائولو برزیل (آمریکای لاتین)، بوستون، ماساچوست ایالات متحده (آمریکای شمالی) قرار دارد. امروزه IECبه عنوان پیشرو و رهبر جهانی برای رشته خود مطرح است و استانداردهای این سازمان به عنوان مرجع استانداردهای ملی در کشورهای عضو پذیرفته می شود . ۱۰۰۰۰ متخصص الکتریک و الکترونیک از شرکتها، دولتها، دانشگاهها و آزمایشگاهها در امور مورد علاقه و تخصصشان با این سازمان همکاری دارند. IEC نقش مؤثری در توسعه و توزیع واحدهای اندازگیری از جمله هرتز، وبر (یکا) و گاوس (یکا) داشته است. در ۱۹۳۲ این سازمان واژهنامه چندزبانه بینالمللی را برای هماهنگ کردن واژگان مرتبط با الکترونیک، الکتریک و فناوری منتشر کرد. استانداردهای IEC در عنوان و نام خود دارای اعدادی در بین ۶۰۰۰۰ تا ۷۹۹۹۹ هستند
به طور مثال استاندارد IEC 60417: علامات گرافیکی برای استفاده در تجهیزات. شماره استانداردهای IEC قدیمی از سال ۱۹۹۷ با اضافه کردن عدد ۶۰۰۰۰ به عدد قبلی اصلاح شد به طور مثال IEC 27 به IEC 60027 تبدیل شد .
همکاری IEC با سازمانهای بین المللی
IEC با سازمانهای (ISO) و اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) و مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE همکاری نزدیکی دارد.
استاندارد های IEC تا 90 درصد مشابه استاندارد های EN می باشد.
83 کشور به عنوان عضو رسمی full members و بیش از 82 کشور به عنوان عضو غیر رسمی associate members از استاندارد های این سازمان استفاده کرده و در پیشبرد اهداف آن مشارکت می کنند
نظام سازمانی IEC
1- Technical Committees and Subcommittees
کمیته ی IEC، شامل دسته های کوچکتری به نام Technical Committees یا کمیته های فنی است.
IEC دارای 97 کمیته ی فنی و 87 کمیته ی فرعی است .
هر کمیته فنی وظیفه تحقیق بر روی یک موضوع خاص در گروه برق و الکترونیک را بر عهده دارد .
2-Technical Advisory Committees
بعد از تدوین استاندارد ها، بخش Technical Advisory Committees یا کمیته مشورتی فنی، استاندارد ها تدوین شده را بررسی کرده و آنها را از لحاظ مواردی همچون شرایط ایمنی، سازگاری با محیط زیست، سازگاری الکترومغناطیسی و عملی بودن، چک می کند.
3-Strategic Groups
بخش Strategic Groups یا گروه راهبردی، تیم مدیریت را جهت تدوین استاندارد های جدید یاری می کند. به عنوان مثال سیستم های توزیع LVDC سیستم های توزیع برق بر مبنای ولتاژ DC در سطح کم یا سیستم های رباتیک یا سیستم های ذخیره سازی انرژی و… که مباحث جدیدی در برق و الکترونیک هستند، به زودی فراگیر شده و محصولات متنوعی در رابطه با آنها به بازار عرضه می شود. تیم مدیریت IEC باید قبل از فراگیر شدن این سیستم ها، مطالعات مورد نیاز را بر روی آنها انجام داده و استاندارد های مورد نیاز را آماده کند.
4-Systems Work
Systems Work یا سیستم های کاری، گروه های کوچکی در IEC هستند که بر روی مباحث عملی نوین نظیر انرژی های پاک کار می کنند. هم اکنون در IEC یک گروه کاری برای طراحی و ساخت توربین های بادی تشکیل شده و در حال کار می باشد.
پروسه ی اخذ استاندارد IEC
معمولا افرادی که در زمینه تولید، پیکربندی و نصب تجهیزات برقی فعالیت دارند از استانداردهای IEC استفاده می کنند.
این افراد ابتد باید دسته یا گروه کاری دستگاه خود تعیین کنند و ببیند که دستگاهی که قصد ساخت یا نصبش را دارند در کدام یک از کاربرد های خانگی ، صنعتی ، پزشکی و… کاربرد دارد
سپس با مراجعه به شرکت مشاورصنعتی سهاطوس، نام استاندارد های مورد نیاز برای دستگاه مورد نظر خود را دریافت کرده و مفاد آنها را در هنگام طراحی و ساخت و نصب و… دستگاه رعایت کنند .
در صورتی که تولید کننده بخواهد محصولش را به خارج از کشور صادر کند میتواند در صورت نیاز از آزمایشگاه های خارج از کشور نیز برای تست محصول خود استفاده کنند.
اولین شرط برای دادن گواهی استاندارد به دستگاه ساخته شده ، منطبق بودن مراحل ساخت آن با متن استاندارد های ارائه شده می باشد .
استاندارد 61000 خود به دسته های IEC61000-1-1 و IEC61000-1-2 ، IEC61000-2-1 و… تقسیم بندی می شود.