مشاوره استراتژی صادرات در واقع مشاوره در زمینه نگارش، تدوین و ویرایش برنامه صادراتی یک مجموعه و همچنین برنامه ریزی استراتژیک برای شروع صادرات محصول، آغاز فعالیت صادراتی، معرفی منابع اطلاعاتی معتبر در بازارهای صادراتی،شناسایی مقدماتی بازارهای هدف و … می باشد
آنچه شرکت های موفق و در حال رشد را از شرکت های ناکام متمایز می کند، داشتن برنامه و استراتژی مدون می باشد. داشتن برنامه و استراتژی به بنگاه های کسب و کار کمک می کند تا تصمیمات درستی را در شرایط گوناگون اتخاذ کنند که همسو با اهداف و برنامه راهبردی شرکت ها و طبیعتا سبب رشد و توسعه شرکت شود. یکی از این تصمیمات مهم، تصمیم به ورود و سرمایه گذاری در بازار جدید می باشد که به طور مثال می توان به ارائه محصولی جدید، ورود به بازار کشور و یا جغرافیا متفاوت که دارای سلایق، عادات و یا نیازهای متفاوت می باشند و با ورود به بازار کنونی با استراتژی و یا برند جدید اشاره کرد.
این تصمیم همانگونه که می تواند موجب افزایش سودآوری و رشد چشمگیر شرکت شود، در عین حال می تواند منجر به از بین رفتن سرمایه شرکت و ورشکستگی شود. از اینرو داشتن اطلاعاتی دقیق که پیش نیاز تدوین استراتژی منسجم می باشد امری الزامی هنگام ورود به بازار جدید می باشد.
از نتایج مهم مطالعات بازار میتوان به
شناسایی فرصتهای ممتاز سرمایهگذاری، شناخت بازارهای هدف مورد نظر، اطلاع از کانالهای توزیع، شناخت قوانین و مقررات، ییشبینی روند تغییرات اقتصادی بازار با توجه به سیاستهای روز کشور، یافتن محصولی با ویژگیهایی منطبق بر بازار و میزان درآمد حاصل از فروش اشاره کرد؛ که رسیدن به هر کدام از این موارد مستلزم آشنایی با روشهای علمی و صحیح تحلیل بازار، اطلاع از روند مصرف در گذشته، آگاهی از محدودیتهای تولید در هر زمینه، داشتن تحلیل دقیق از وضعیت صادرات و واردات در سطح بینالمللی و آشنایی با ویژگیهای محصول یا خدمت مورد نظر میباشد.
تعریف بازار هدف چیست؟
بازار هدف (به انگلیسی: Target Market) درباره جذب مشتریانی است که آنچه می فروشید را، خواهند خرید. البته در این رابطه مواردی بیشتر از آنچه گفته شد وجود دارد. پیش از تمام این موارد، نیاز خواهید داشت تا بدانید دقیقا چه کسانی محصولات شما را خریداری می کنند و اینکه دقیقا چگونه به آن ها دسترسی پیدا کنید. البته به دست آوردن چنین دانش و اطلاعاتی نیازمند انجام یک سری تحقیقات و برنامه ریزی های مبتنی بر هدف است.
بازاریابی هدف جدیدترین روش بازاریابی برای مصرف کنندگان است که بر مبنای تحقیقات صورت گرفته درباره علایق، سرگرمی ها و نیازهای آن ها انجام میشود. اما پیش از اینکه به این مرحله برسیم، تبلیغ کنندگان و بازاریاب ها در حال استفاده از بازاریابی پیرو بوده اند و پیش از آن نیز از بازاریابی نسلی استفاده می کردند در نتیجه می توان بیان کرد که بازاریابی هدف ضرورتا اصلاح و پالایشی از ایده های پیشین بوده است.
اما بازاریابی نسلی به چه معناست؟ تا پیش از دهه های 1960و 1970، بیشتر بزرگسالان آمریکایی – بستگی به جنسیت شان – سبک زندگی مشخصی را دنبال می کردند. برای مردان به این گونه بود که یا به ارتش ملحق می شدند و یا به مدرسه می رفتند، ازدواج می کردند، شغل و حرفه ای را آغاز می کردند، بچه دار می شدند و بعد از آن نیز بعد از گذشت 30 سال در همان شرکت مشخصی که کار می کردند بازنشسته می شدند. زنان نیز مشغول خانه داری و بزرگ کردن کودکان در منزل بودند. از این رو بازاریابی برای شرکت ها بسیار ساده بود. اگر کسب و کاری کوچک بود، تمام مشتریان خود را با اسم می شناختند و اگر شرکتی به اندازه کافی بزرگ بود، گزینه های کمی برای بازاریابی وجود داشت : یا تبلیغات خود را در روزنامه های محلی قرار می دادند و یا در مجله های ملی و یا تبلیغات در شبکه های تلویزیونی داشتند.
اما در اوایل دهه 1980 همه چیز تغییر کرد. بازاریاب ها شیوه ای جدید از بازاریابی را معرفی کردند که “بازاریابی نسلی” نام داشت. به این معنا که، به جای آنکه هرکسی را بر اساس جنسیت و مرحله زندگی اش معرفی کنند، با در نظر گرفتن عواملی نظیر عوامل جمعیت شناختی و عوامل اقتصادی – اجتماعی به هدف گذاری مشتریان خود پرداختند.
روش های کشف علمی که برای تصمیم گیری استراتژی بازار استفاده می شود به طور کلی شامل:
شرکت مشاور صنعتی سهاطوس مفتخر است که خدمات خود را در زمینه مشاوره به تاجران و متقاضیان محترم در زمینه تجارت با کشورهای ذیل ارائه می دهد:
به منظور کسب اطلاعات بیشتر و نیزمشاوره در زمینه ی مطالعه بازار هدف با کارشناسان سهاطوس تماس در ارتباط باشید.