Logo
Knowledge base
London Chamber Knowledge base
Logo
ثبت شرکت در ترکیه

ثبت شرکت در ترکیه دارای جذابیت های بسیار زیادی، بخصوص برای ایرانیان است و این جذابیت ها باعث رشد روز افزون متقاضیان ایرانی ثبت شرکت در کشور ترکیه شده است. ترکیه بدلیل سهولت در رفت و آمد و ترانزیت راحت بین دو کشور گزینه ی مناسبی برای سرمایه گذاران محسوب می شود. همچنین شباهت های فرهنگی زیاد بین ایران و ترکیه و شاید مهم تر از همه به دلیل روابط پایدار، با ثبات و حسنه سیاسی و اقتصادی بین تهران و آنکارا، کشور ترکیه یکی از بهترین مقاصد سرمایه گذاری و فعالیت های تجاری ایرانیان در سراسر جهان است.

 

چرا ثبت شرکت در ترکیه انجام بدهیم ؟

ترکیه کشوری است که در سال های گذشته رشد فوق العاده ای در زمینه های اقتصادی داشته است درنتیجه با اطمینان از ثبات سیاسی – اقتصادی این کشور سرمایه گذاری و ثبت شرکت در ترکیه گزینه ای فوق العاده می باشد. قوانین ثبت شرکت در ترکیه  تنها با چند اختلاف جزئی مشابه قوانین ثبت شرکت در  ایران می باشد، همچنین برای ثبت شرکت در ترکیه لزومی به اقامت در این کشور نیست.( البته با ثبت شرکت در ترکیه، اقامت یکساله به افراد متقاضی اعطا می گردد و بعد از گذشت پنج سال تمدید، اقامت موقت افراد به اقامت دائم تغییر می کند.)

 

مراحل ثبت شرکت در ترکیه 2024

برای ثبت شرکت در ترکیه باید مراحل زیر را طی کنید:

اسناد شرکت باید در سیستم رجیستری مرکزی (MERSİS) ثبت شود و برخی اسناد بالا باید به دفتر ثبت مربوط به تجارت ارسال شود.

 

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه:

  1. اصل پاسپورت هر شریک (با اعتبار بیش از 6 ماه)
  2. دو قطعه عکس 4*3 (رنگی با پس زمینه روشن)
  3. چندین نام مناسب برای شرکت
  4. زمینه فعالیت شرکت در ترکیه (اساسنامه)
  5. درصد سهام هر یک از شرکای شرکت را تعیین کنید
  6. تعیین مدیر شرکت (یا هر دو شریک)

 

مدت زمان لازم برای ثبت شرکت در ترکیه

صفر تا صد مدت زمان ثبت شرکت Limited و Anonim در ترکیه حدود 5 روز کاری می باشد.

جالب است بدانید که برای ثبت شرکت در ترکیه بر خلاف ادعای بسیاری از موسسات نیاز به وکیل نمی باشد و خود شخص می تواند با کمک مشاور مالی و حقوقی کار ثبت شرکت را انجام دهد.

 

مالیات شرکت ها در ترکیه

پس از ثبت شرکت نوبت تنظیم دوره پرداخت مالیاتی می باشد.

این دوره می تواند یک ماهه و یا سه ماهه باشد.

نحوه پرداخت بدین صورت است که حسابدار شرکت باید فاکتورهای مخارج و درآمد شما را بررسی کند.

پس از بررسی فاکتورها سود خالص شرکت مشخص می شود و  بین 20 تا 25 درصد بر درآمد خالص شما باید مالیات پرداخت شود.

لازم به ذکر است که لزوما برای مبالغی که وارد حساب شرکت می شود نیازمند پرداخت مالیات نیست.

و مشاور مالی شما میزان مالیات شرکت شما را بر اساس عملکرد شما و فاکتورها تعیین می کند.

همچنین پرداخت استوپاژ که پیشتر نیز بررسی کردیم جزو مالیات های اجباری و مهم در ترکیه می باشد که حتما باید هر 3 ماه به اداره مالیات پرداخت شود.

 

ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه

ثبت شرکت در ترکیه در مناطق آزاد تجاری شامل، شرکت های صنعتی می شود که افراد قادر خواهند بود  در آن شهرک ها زمین به قیمت مناسب خریداری کنند و تسهیلات خیلی مناسبی از دولت جهت ساخت سوله دریافت کنند. همچنین به افراد تسهیلات ویژه ای برای استخدام کارمند و کارگر و خصوصا مقوله بیمه و معافیت های مالیاتی اهدا می گردد. لازم به ذکر است که این روش ثبت شرکت در ترکیه تنها برای امور تولیدی و صادراتی می باشد در حقیقت افراد باید تولید کننده یک کالا باشند و برای صادرات آن کالا به اسم کشور ترکیه از دولت تسهیلات دریافت می نمایند. در ترکیه ۲۱ منطقه آزاد تجاری و صنعتی وجود دارد. به دلیل وجود تسهیلات زیربنایی قوی و معافیت های مختلف قانونی، این مناطق جذابیت فراوانی برای سرمایه گذاران و تجار خارجی دارند.

مهم ترین فرازهای قانون مناطق آزاد ترکیه و امتیازات مناطق آزاد

الف) معافیت مالیاتی: 

درآمدهای حاصله از فعالیت های تولیدی در مناطق آزاد ترکیه از مالیات بر درآمد معاف است.

ب) امکان حضور دراز مدت:

واحدهای تجاری و اداری آماده موجود در مناطق، به مدت ۱۰ سال برای فعالیت های تجاری و ۲۰ سال برای فعالیت­های تولیدی در مناطق آزاد ترکیه اجاره داده می­شوند، اما چنانچه سرمایه گذار خود اقدام به احداث نماید، قرارداد اجاره برای فعالیت­های تجاری ۲۰ ساله و برای فعالیت های تولیدی ۳۰ ساله خواهد بود. قراردادها تا ۹۹ سال قابل تمدید است.

پ) معافیت مالیات:

  با ثبت شرکت در منطقه آزاد ترکیه، از پرداخت عوارض گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده برای کالاها و مواد اولیه ای که از دیگر کشورها وارد منطقه آزاد می­ شوند. به عبارت دیگر، شرکت هایی که فعالیت تولیدی ندارند و فقط صادرات و یا تجارت ترانزیت انجام میدهند. مالیات بر ارزش افزوده و تعرفه گمرکی پرداخت نمی­ کنند، یعنی مثلاَ اگر جنسی از اروپا و یا هر کشور دیگری به مناطق آزاد بیاوریم و مدتی بعد به کشور ثالثی صادر نماییم در این فرآیند مالیات ­های گمرکی جنس مزبور پرداخت نخواهد شد.

ت) انتقال نقدینگی:

 درآمد حاصل از فعالیت های صورت گرفته در مناطق آزاد ترکیه به راحتی و با آزادی کامل قابل انتقال به داخل خاک ترکیه و یا کشورهای دیگر است و نیاز به اخذ مجوز نیست.

د) زیرساخت ها:

زیرساخت های موجود در مناطق آزاد ترکیه بسیار پیشرفته بوده و با حداقل بوروکراسی، در اختیار متقاضیان قرار می گیرد. اکثر مناطق آزاد در کنار بنادر بزرگ ترکیه قرار گرفته اند.

 

آخرین به روز رسانی: 1402/11/28

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط ثبت شرکت در ترکیه با مشاوران واحد بین الملل سهاطوس در ارتباط باشید.