Logo
Knowledge base
London Chamber Knowledge base
Logo
ویزای سرمایه گذاری استرالیا

سرمایه گذاری در استرالیا یکی از محبوب‌ترین روش‌های سرمایه گذاری در خارج کشور و کل جهان است. این روش، اقامت از طریق سرمایه‌گذاری را فراهم می کند و با هدف جذب صاحبان مشاغل یا سرمایه‌گذاران برای مهاجرت به استرالیا  و مشارکت در اقتصاد این کشور ایجاد شده است.

موقعیت جغرافیایی استراتژیک، روابط دوستانه با سایر کشورها و رشد اقتصادی استرالیا به صورت متوالی در ۲۷ سال گذشته، از مهم‌ترین عوامل جذابیت سرمایه‌گذاری در این کشور به شمار می‌روند. دولت استرالیا در راستای رشد هر چه بیشتر این کشور، برای مهاجرانی که قصد سرمایه‌گذاری در استرالیا را دارند تدابیر ویژه‌ای در نظر گرفته است؛ به طوریکه ویزای سرمایه‌گذاری به بهترین و سریع‌‌ترین روش برای اخذ اقامت استرالیا تبدیل شده است.

اگر قصد اقامت در استرالیا از طریق سرمایه گذاری را دارید می‌توانید با ویزای ۱۸۸ برای اخذ اقامت موقت چهارساله اقدام کنید و سپس در مرحله بعد از طریق ویزای ۸۸۸ برای اقامت دائم درخواست دهید. دریافت این ویزا از سه مسیر زیر امکان‌پذیر است:

• ویزای کارآفرینی

• ویزای سرمایه گذاری معمولی

• ویزای سرمایه گذاری ویژه

انواع ویزای سرمایه گذاری استرالیا عبارتند از:

• ویزای ۱۸۸ استرالیا برای اقامت ۴ ساله

• ویزای ۸۸۸ استرالیا برای اقامت دائم

• ویزای ۱۳۲ استرالیا برای اقامت دائم

به طور معمول، ویزای کارآفرینی که یکی از زیرگروه‌های ویزای ۱۸۸ استرالیا است، بهترین روش برای سرمایه گذاری در این کشور محسوب می‌شود. از مهم‌ترین شرایط اخذ این ویزا، سرمایه‌گذاری حداقل ۲۰۰ هزار دلار در استرالیا است. البته سن، اثبات کارفرمایی شما در کشور مبدا، میزان دارایی‌ و گردش مالی نیز برای اخذ این ویزا بسیار اهمیت دارند.

با داشتن ویزای کارآفرینی می‌توانید وارد استرالیا شوید و کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنید و پس از ورود به استرالیا، با فراهم کردن شرایط لازم برای اخذ ویزای ۸۸۸، به راحتی پس از ۴ سال اقامت دائم بگیرید.

اگر می‌خواهید به صورت مستقیم اقامت دائم بگیرید، می‌توانید از طریق ویزای ۱۳۲ اقدام کنید. البته میزان سرمایه‌گذاری شما در استرالیا برای اخذ این ویزا ۱.۵ میلیون دلار استرالیا است.

ازآنجایی‌که فرایند دریافت اقامت استرالیا از طریق سرمایه‌گذاری، تقریبا پیچیده است و هر سال، قوانین جدیدی به آن افزوده می‌شود، بهتر است پیش از هر نوع اقدامی با وکیل زبده مهاجرتی مشورت کنید.

اخذ اقامت استرالیا از طریق ثبت شرکت در استرالیا

راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید و ثبت شرکت در استرالیا هم هیجان‌انگیز و هم دلهره‌آور است؛ از طرفی در کشوری باثبات، کسب‌وکار خودتان را راه‌اندازی می‌کنید و خیال‌تان از آینده راحت است، از طرف دیگر، درگیری روال‌های قانونی کشوری می‌شوید که هیچ‌گونه آشنایی قبلی با آنها ندارید و اشتباهات کوچک ممکن است صدمات جبران‌ناپذیری در پی داشته باشد

برای ثبت شرکت در استرالیا شما ابتدا باید تاریخچه مختصری از نوع فعالیت خود به استرالیا ارائه داده و سپس تمام جزئیات کار خود  (Business Plan) را شرح دهید. مرحله بعدی تعیین نام شرکت‌تان و دریافت تأییدیه اتاق بازرگانی و قسمت جذب سرمایه‌گذاری در استرالیا به نام ASIC است.

اگر شما در ایران یا هر کشور دیگری که در آن اقامت دارید کسب‌وکار موفقی دارید، به راحتی می‌توانید از طریق ویزای کارآفرینی و ثبت شرکت در استرالیا، اقدام به مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به استرالیا کنید.

شما می‌توانید همان کسب‌وکاری که به آن مشغول هستید را در استرالیا تاسیس کنید؛ به عبارت دیگر یک نمایندگی در این کشور راه‌اندازی کنید و از این طریق به عنوان سهام‌دار شرکت و از طریق اسپانسر شدن شرکت مذکور، ویزای استرالیا را دریافت نمایید.

افرادی که حکم ورشکستگی دارند نمی‌توانند در استرالیا اقدام به ثبت شرکت کنند. همچنین افرادی که جرمی شامل جرائم خاصه مدیریت‌های شخص حقوقی انجام داده‌اند؛ یا نوع خاصی از مواردی که در استرالیا به عنوان جرم شناخته می‌شود را مرتکب شده‌اند، درخواست‌شان برای ثبت شرکت در استرالیا رد خواهد شد.

قبل از هر چیز شما باید بیزینس پلن Business Plan  یا طرح کسب‌وکاری که می‌خواهید در استرالیا راه‌اندازی کنید را جهت بررسی به سفارت این کشور ارائه کنید. در این فرایند توانایی شما به عنوان مدیر و تمکن مالی‌تان به عنوان سرمایه‌گذار کسب‌وکارتان مورد بررسی قرار خواهد گرفت..

نکته: برای کسانی که در ایران زندگی می‌کنند و اقامت کشور استرالیا را ندارند، داشتن یک شریک استرالیایی الزام‌آور است.

برخی از مهم‌ترین اقدامات این فرایند به شرح زیر است:

        گام اول: تصمیم‌گیری درباره‌ی ساختار کسب‌وکار

تناسب ساختار کسب‌وکار با نیازهای شما بسیار اهمیت دارد. این هماهنگی مستقیما بر مواردی مثل آنچه در ادامه فهرست کرده‌ایم، تأثیرگذار خواهند بود:

• میزان کنترل شما روی عملکرد کسب‌وکار؛

• میزان مالیاتی که باید بپردازید؛

• الزامات قانونی؛

• الزامات سلامت و ایمنی محیط کار؛

• سطح مسئولیت‌های شخصی شما در قبال کسب‌وکارتان.

در استرالیا شما می‌توانید کسب‌وکارتان را در قالب یکی از ۴ ساختار زیر راه‌اندازی کنید:

۱.  فعالیت اقتصادی در قالب شخص حقیقی  (Sole trader) این نوع فعالیت اقتصادی مربوط به زمانی است که شما به‌عنوان یک شخص حقیقی خود را تنها مالک کسب‌وکارتان معرفی می‌کنید. در این حالت مسئولیت همه جنبه‌های قانونی کسب‌وکارتان به‌عهده‌ی شخص شماست.

از مزایای این نوع فعالیت اقتصادی؛ کنترل تمام‌وکمال شما بر کسب‌وکارتان، تعلق تمام سود به خودتان و به حداقل رساندن مالیات است.

۲. شراکت Partnership : جمعی از افراد یا نهادهایی که با هم یک کسب‌وکار را می‌گردانند. در این حالت مسئولیت همه جنبه‌های قانونی کسب‌وکارتان به عهده‌ی شخص شما و شرکای شماست.

از مزایای این ساختار ؛ سهولت و کم‌هزینه بودن راه‌اندازی کسب‌وکار، سهولت فرایند افزایش سرمایه و حتی انحلال شراکت و بازیابی سهم هر یک از شرکاست.

۳.  Trust : نهادی که دارایی یا درآمد را برای منافع دیگران (شخص ثالث) حفظ می‌کند. به کارگیری  این ساختار معمولا دارای امتیازات خاصی در زمینه پرداخت مالیات و سرشکن نمودن هزینه‌ها دارد.

از مزایای این ساختار؛ سهولت افزایش سرمایه و مسئولیت‌های کمتر است. در این حالت دارایی‌هایی شما می‌توانند حفاظت شوند.

۴. شرکت Company : یک نهاد قانونی که موجودیت/جنبه‌های قانونی آن از سهام‌دارانش جداست. این تاسیس حقوقی مسئولیت سهامداران را به حداقل می‌رساند و فرایند کسب‌وکار را به شکلی مطلوب و رایج در استرالیا امکان‌پذیر می‌سازد.

از مزایای این ساختار؛  سهولت در افزایش میزان زیادی از سرمایه و عدم مسئولیت شخص شما در قبال بدهی‌ها است. این ساختار برای کسب‌وکارهایی که ریسک بالایی دارند توصیه می‌شود.

برای مهاجران و سرمایه‌گذاران ایرانی کدام ساختار مناسب است؟

در حال حاضر تمام مسئولیت‌ها و تعهدات کسب‌وکار در استرالیا پس از ثبت، به عهده شخص متقاضی خواهد بود. شما می‌توانید در ابتدا به عنوان شخص حقیقی کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنید و در ادامه تا ۵۰ سهامدار را به شرکت خود اضافه کنید.

      گام دوم: ثبت درخواست برای دریافت کد اقتصادی ABN

شما قادر به شروع قانونی یک کسب‌وکار در استرالیا نیستید، مگر اینکه یک کد اقتصادی در استرالیا داشته باشید. این عدد ۱۱ رقمی منحصرا برای کسب‌وکار شما صادر می‌شود و به‌عنوان شناساگر دولتی کسب‌وکارها عمل می‌کند.

برای دریافت کد اقتصادی باید موارد زیر را ارائه بدهید:

• ریز اطلاعات شخصی؛

•  اطلاعات کسب‌وکارتان؛

• ریز اطلاعات شرکا؛

• دلایل شما برای درخواست این کد؛

•  جزئیات فعالیت کسب‌وکارتان؛

• اظهارنامه‌ای مبنی بر صحت اطلاعات ارائه‌شده در درخواست.

با داشتن کد اقتصادی استرالیا قادر خواهید بود:

•  نام کسب‌وکارتان را ثبت کنید.

• برای کارهایی مثل سفارش کالا و خدمات یا فرستادن صورتحساب، کسب‌وکارتان را به بقیه‌ی نهادها معرفی کنید.

•  مالیات‌هایی مثل مالیات بر کالاها و خدمات GST بگیرید.

بهتر است قبل از اینکه به‌دنبال طراحی وبسایت، لوگو و سایر موارد باشید، درباره‌ی نام کسب‌وکارتان تصمیم بگیرید. در غیراین‌صورت، اگر نام کسب‌وکارتان تغییر کند مجبور می‌شوید همه چیز را تغییر بدهید. اگر لوگویی برای کسب‌وکارتان طراحی می‌کنید حق امتیازش را هم ثبت کنید تا دیگران نتوانند از کار شما کپی کنند.

اگر بخواهید می‌توانید جداگانه برای دریافت کداقتصادی استرالیا و نام کسب‌وکارتان اقدام کنید، اما درخواست دادن برای هردویشان به‌طور همزمان راحت‌تر است.

      گام سوم: استعلام نام‌های تجاری در سامانه ASIC

فعالیت‌های تجاری شما تحت نامی که برای برند یا شرکت‌تان انتخاب می‌کنید، انجام می‌شود.

برای مشخص کردن اینکه یک نام تجاری برای ثبت در دسترس است یا نه، کمیسیون اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری استرالیا ASIC  یک سامانه‌ی استعلام نام تجاری، در اختیار شما قرار می‌دهد.

       گام چهارم: ثبت نام کسب‌وکار

وقتی نام کسب‌وکاری را پیدا کردید که قبلا ثبت نشده است، باید نام را در «خدمات ثبت کسب‌وکار» ثبت کنید تا از آن محافظت کنید. برای این کار باید در وب‌سایت «خدمات ثبت کسب‌وکار» یک حساب کاربری ایجاد کنید و درخواست خود را ثبت کنید.

نام کسب‌وکار فقط برای شناسایی شماست و ثبت آن باعث نمی‌شود تمام حقوق مربوط به آن را داشته باشید، بنابراین شاید بخواهید با ثبت علامت تجاری از نام کسب‌وکارتان محافظت کنید. در این مرحله هم می‌توانید از متخصصان ما در مهاجرت پلاس کمک بگیرید.

      گام پنجم: ثبت نام دامنه‌ی وبسایت

نام دامنه‌ی شما آدرس وبسایت‌تان در اینترنت است و یک هویت آنلاین برای شما ایجاد می‌کند.

هنگام انتخاب نام وبسایت برای ثبت شرکت در استرالیا، بهتر است نامی انتخاب کنید که:

• نمایانگر کسب‌وکارتان باشد؛

• به خاطر سپردن، تلفظ و هجی کردنش آسان باشد؛

• سه هجا یا کمتر داشته باشد.

 

پس از ثبت شرکت در استرالیا باید پرداخت به‌موقع مالیات را در دستور کار خود قرار دهید.

بسته به نوع کسب‌وکارتان باید سه ماه یکبار میزان مشخصی ارزش افزوده را به اداره مالیات بپردازید. اداره مالیات بر درآمدها و هزینه‌های شرکت‌های بین‌المللی به صورت دقیق نظارت می‌کنند. به طور کلی شرکت شما باید ۲۷.۵٪ از سود سالیانه را به عنوان مالیات پرداخت کند.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ویزای سرمایه گذاری استرالیا، با مشاوران سهاطوس در ارتباط باشید.